Coldplay kondigt samenwerking met BTS aan

Volgende week vrijdag verschijnt het nieuwste nummer van Coldplay, My Universe. Voor dat nummer werkte Coldplay samen met niemand minder dan de Koreaanse boysband BTS. Het nummer zal ook te vinden zijn op het album ‘Music of the Spheres’ van Coldplay dat op 15 oktober uitkomt.

De geruchten deden al langer de ronde, maar nu is het officieel aangekondigd. De Koreaanse boysband BTS zal te horen zijn op het nieuwe album van Coldplay. De samenwerking heet My Universe en zal op vrijdag 24 september verschijnen.

My Universe

Vandaag lanceerde Coldplay eerst een teaser in “alientaal”. De band deed dat via het speciale account @alienradiofm op Twitter. Wie de boodschap kon ontcijferen, kreeg “Coldplay x BTS My Universe”. Niet veel later volgde dan ook de aankondiging in mensentaal.

Het nummer My Universe zal te vinden zijn op het album ‘Music of the Spheres‘ van Coldplay, dat op vrijdag 15 oktober zal verschijnen. Maar My Universe mogen we al wat eerder verwachten. De samenwerking met BTS komt namelijk al uit op vrijdag 24 september. Het nummer is deels in het Koreaans, waarbij RM, SUGA en j-hope van BTS meeschreven aan het nummer samen met Coldplay.

De single kan al gepreorderd worden, waarbij voor elke verkochte cd, cassette en vinylplaat een boom geplant en onderhouden zal worden. Op de webshops van zowel Coldplay als BTS was de single in vijf minuten uitverkocht, maar waarschijnlijk zal er nog wel een restock volgen.

Bekijk hier de aankondiging van de samenwerking:

Fix You

De samenwerking komt er enkele maanden nadat BTS het nummer Fix You van Coldplay coverde voor hun MTV Live sessie. Chris Martin reageerde toen dolenthousiast op de cover en liet weten dat hij open stond voor een samenwerking. Enkele maanden later reisde de Brit naar Zuid-Korea, waar hij volgens de geldende coronamaatregelen een quarantaineperiode uitzat van 14 dagen in een hotel.

Doordat Martin de moeite deed om twee weken in quarantaine te zitten, vermoedden heel wat mensen dat het niet gewoon ging om een citytripje naar Seoul. En nu weten we dus de eigenlijke reden van zijn reis.

Meer
Lees meer...