Travis Scott gaat tickets alle festivalgangers Astroworld terugbetalen en cancelt komende optredens

De Amerikaanse rapper Travis Scott zal alle tickets terugbetalen van zijn fans die aanwezig waren op Astroworld. Tijdens zijn optreden op dat festival brak chaos uit, waarbij acht mensen om het leven kwamen. De afgelopen dagen kwam er al heel veel kritiek op de rapper, die besloot om zijn concert verder te zetten zelfs toen er ambulances in de massa kwamen om mensen de nodige hulp te bieden.

In de nasleep van het drama op Astroworld dit weekend heeft rapper Travis Scott besloten om de tickets van alle festivalgangers volledig terug te betalen.

Acht doden

Het optreden van Travis Scott op Astroworld werd bijgewoond door duizenden fans. En die wilden allemaal een goed plekje om te kunnen kijken naar de rapper. Daarom werd er in de massa enorm geduwd. Dat geduw zorgde er dan weer voor dat er chaos uitbrak middenin de mensenmassa.

Bij die chaos lieten acht mensen het leven. Het gaat daarbij om festivalgangers tussen de 14 en 27 jaar oud. Nog eens 25 andere festivalgangers raakten gewond. De jongste onder hen was amper 10 jaar oud. Verschillende van de slachtoffers kregen te maken met een hartaanval. Wat de precieze oorzaak is, wordt nog onderzocht.

Kritiek op Travis Scott

Meteen na het incident kwam er een enorme vloed aan kritiek tegen Travis Scott. De rapper zette z’n optreden namelijk niet stil toen de chaos uitbrak. Daarbij was hij voor z’n optreden zelfs al gewaarschuwd voor mogelijke chaos tijdens het optreden. Toch werkte hij z’n setlist af, zelfs tot 37 minuten nadat de politie het concert officieel bestempelde als een “evenement met meerdere doden”.

Na de feiten liet hij in een statement weten dat hij “kapot” was door wat er gebeurd was. Daarbij zei de rapper ook dat hij niet op de hoogte was van de ernst van de situatie. “Als ik had geweten dat er iets fout ging, had ik het concert stilgelegd”, schreef hij. Tijdens zijn optreden reden er nochtans ambulances met zwaailichten door het publiek en maanden verschillende fans hem aan tot het stilleggen van het optreden.

Terugbetalen

Nu weet Variety dat Travis Scott zijn komende optreden op het Day N Vegas Festival heeft afgezegd. De rapper zou “te radeloos” zijn om op te treden. Ook zou Travis Scott de tickets van de aanwezigen op Astroworld, dat na de eerste avond werd afgelast, volledig terugbetalen.

Roddy Ricch, die optrad voor Travis Scott op Astroworld, liet eerder al weten dat hij alle opbrengsten uit zijn optreden op het festival zal schenken aan de families van de slachtoffers.

Meer
Lees meer...