Fortnite: meer dan 12 miljoen kijkers voor de virtuele show van Travis Scott

In tijden van afgelaste concerten en festivals, moeten muzikanten creatief zijn. Daarom bracht rapper Travis Scott een virtuele show op de bekende videogame Fortnite. De online show was niet alleen spectaculair, het brak ook een wereldrecord voor meest bezochte virtuele concert aller tijden. Dat meldt Epic Games op Twitter.

Maar liefst 12,3 miljoen mensen waren op Fortnite aanwezig om de online show te volgen. Het vorige record stond op naam van Marshmello. Hij haalde 10,7 miljoen virtuele aanwezigen. Eerder kwam ook Chance the Rapper met een virtuele show op het spel.

Surrealistisch en spectaculair

Travis Scott
(bron: ISOPIX)

De rapper verscheen op Fortnite in een speciaal ontworpen skin (het uiterlijk van een personage). Gamers die Travis Scott tegenkwamen, zagen hem zijn nieuwe nummer Astronomical spelen in een decor dat ook te herkennen is in zijn videoclips en albumhoezen.

Of je nu fan bent van Travis Scott of niet, de presentatie mocht er zeker zijn. Na afloop van het concert viel trouwens iets op. De actie in de game was iets anders dan normaal. De wereld was namelijk schuin gemaakt, waardoor je constant het gevoel had dat er iets mis was in Fortnite

YouTube en Twitch

Het exacte aantal van virtuele aanwezigen op Travis Scotts show is onbekend. Omdat veel mensen het concert ook buiten Fortnite konden volgen. Streamers zonden het concert uit op platforms als YouTube en Twitch.

Het totale aantal kijkers zal trouwens nog toenemen. Voor de fans die de virtuele show hebben gemist, is er goed nieuws. De online show is namelijk een mini-wereldtour en zal nog meerdere keren verschijnen op Fortnite. De show kan je vandaag maar ook morgen nog bekijken. Inhoudelijk blijven de shows hetzelfde.

Razend populaire videogame

Fortnite behoort tot de populairstee videogames ter wereld. Het is ontwikkeld door Epic Games en uitgebracht in 2017. In november 2018, een jaar na de lancering, bereikte het spel al een piekmoment met 200 miljoen gelijktijdige spelers en 8,3 miljoen dagelijkse spelers.

De bekendste game-mode is Fortnite Battle Royale, een gratis Battle Royale-game waarin maximaal 100 spelers vechten tegen elkaar om er als laatste speler over te blijven.

Meer
Lees meer...