Gloednieuw battle royale-game ‘Apex Legends’ breekt nu al record van ‘Fortnite’

‘Apex Legends’, een gloednieuw battle royale-game, heeft nu al een record van ‘Fortnite’ kunnen breken. ‘Apex Legends’ slaagde er namelijk in om na amper drie dagen al tien miljoen gebruikers bijeen te krijgen. Een mooie prestatie, maar die wordt nog indrukwekkender als je weet dat ‘Fortnite’ daar nog twee weken over deed. 

Respawn, de developers achter Apex Legends, zagen het eigenlijk niet zo heel goed zitten. “We hebben nogal veel op het spel gezet”, gaven ze achteraf ook toe. Maar hun gok heeft gewerkt, want de verrassingsrelease van Apex Legends was een schot in de roos. Na amper drie dagen hadden ze al de ongelofelijke mijlpaal van tien miljoen gebruikers bereikt. Ongelooflijk, want het hyperpopulaire Fortnite deed daar nog twee weken over (lees hier trouwens alles dat je móét weten over Fortnite!).

Eén miljoen gelijktijdige spelers

“We wisten dat we een risico zouden nemen als we de franchise in deze richting zouden brengen, door het free to play te maken en voor een verrassingslaunch te kiezen”, schreef Respawn-CEO Vince Zampella in een blogpost. “Maar we zijn verliefd geworden op Apex Legends en wilden dat anderen het ook konden spelen, we hadden dat nodig.”

En velen hebben dat gedaan, want naast de tien miljoen totale spelers, bereikten ze meteen ook al de één miljoen gelijktijdige spelers. Op dat vlak liggen ze nog wat achter op Fortnite, want met hun Marshmello-concert klokten ze af op tien miljoen spelers die het spel op hetzelfde moment aan het spelen waren.

Concurrentie

Van jaloezie of staalharde concurrentie tussen die verschillende battle royale-games lijkt er trouwens hoegenaamd geen sprake. Zo feliciteerde PlayerUnknown’s Battelground Respawn al met het succes van hun nieuwe game. “Een fantastische launch met een leuke nieuwe kijk op de battle royale-game modus! GG WP (Good Game, Well Played, red.)”. En er werd ook met lof teruggegooid. “We stand on the shoulders of giants. Bedankt om het pad voor ons te effenen!”

Apex Legends is een nieuw, gratis te spelen, battle royale-game dat zich afspeelt in het Titanfall-universum (de twee originele games konden wij alvast heel goed smaken, lees hier onze review van de eerste en tweede game!). Maar de Apex Legends-game brengt een hoop elementen van andere games samen. Uiteraard bouwt het verder op de battle royale-rage van Fortnite en PUBG, maar het gebruikt, onder andere, ook helden zoals we die uit Overwatch kennen.
Meer
Lees meer...