9-jarige jongen die in coma lag na optreden Travis Scott op Astroworld overleden

De 9-jarige Ezra Blount is overleden aan z’n verwondingen die hij overhield aan het optreden van Travis Scott op Astroworld. De jongen lag al sinds het optreden in het ziekenhuis, waar hij in een kunstmatige coma werd gehouden.

Op 5 november 2021 ging het tijdens een optreden van Travis Scott grondig fout. De rapper trad op op het Amerikaanse festival Astroworld, maar er waren te veel mensen die dicht bij het podium probeerden te geraken. Daardoor ontstond er chaos in het publiek waarbij ondertussen tien mensen om het leven kwamen.

Kunstmatige coma

De 9-jarige Ezra Blount was een van de aanwezigen bij het optreden van Travis Scott op het Amerikaanse festival Astroworld. Toen er door de drukte chaos uitbrak viel de jongen van de schouders van z’n vader, waarop hij zat om z’n idool te kunnen zien. Toen Ezra op de grond viel, werd hij door de menigte vertrappeld.

Ezra werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij in een kunstmatige coma gehouden werd. Hij vocht daar sindsdien voor z’n leven, maar nu is bekendgemaakt dat hij overleden is aan z’n verwondingen.

Rechtszaak

De vader van Ezra spande eerder al een rechtszaak aan tegen Travis Scott en de organisatie van het festival. Volgens hem was er sprake van nalatigheid op verschillende vlakken. Daarbij gaat het om “de controle van mensenmassa’s, het niet verlenen van de juiste medische zorg, aanwerving, training, toezicht en retentie”. In totaal vraagt hij een schadevergoeding van 1 miljoen dollar.

In de aanklacht wordt ook aangehaald hoe het optreden van Scott nog 40 minuten aanhield nadat de autoriteiten het bestempeld hadden als een ongeval met meerdere overlijdens. “Dit jonge kind en zijn familie zullen een levenslang trauma overhouden aan deze dag. Iets wat niemand verwacht wanneer ze een ticket voor een concert kopen”, stelde advocaat Ben Crump. “Concerten en festivals zoals dit moeten een veilige plaats zijn voor mensen van alle leeftijden om in een gecontroleerde omgeving te genieten van muziek. Dit was niet het geval op Astroworld Festival.”

Meer
Lees meer...