Vader 9-jarige jongen die in coma ligt na Astroworld klaagt Travis Scott en organisatie aan

De vader van de 9-jarige Ezra Blount heeft officieel klacht ingediend tegen Travis Scott en de organisatie van het festival Astroworld. Ezra is een van de slachtoffers die vielen tijdens het concert van de Amerikaanse rapper. De 9-jarige jongen ligt op dit moment in een kunstmatige coma.

Bij het concert van Travis Scott op het festival Astroworld in Houston vielen afgelopen weekend acht doden en tientallen gewonden. Een daarvan is de amper 9 jaar oude Ezra Blount die in een kunstmatige coma wordt gehouden in het ziekenhuis. In de chaos tijdens het optreden van Travis Scott viel Ezra van de schouders van z’n vader en werd hij vertrappelt door andere festivalgangers.

Nalatigheid

De vader van Ezra klaagt de rapper en de organisatie van het festival nu aan wegens nalatigheid. Volgens hem was er sprake van nalatigheid op verschillende vlakken. Daarbij gaat het om “de controle van mensenmassa’s, het niet verlenen van de juiste medische zorg, aanwerving, training, toezicht en retentie”.

In de aanklacht wordt ook aangehaald hoe het optreden van Scott nog 40 minuten aanhield nadat de autoriteiten het bestempeld hadden als een ongeval met meerdere overlijdens. “Dit jonge kind en zijn familie zullen een levenslang trauma overhouden aan deze dag. Iets wat niemand verwacht wanneer ze een ticket voor een concert kopen”, stelt advocaat Ben Crump. “Concerten en festivals zoals dit moeten een veilige plaats zijn voor mensen van alle leeftijden om in een gecontroleerde omgeving te genieten van muziek. Dit was niet het geval op Astroworld Festival. Ezra Blount vecht op dit moment voor z’n leven en z’n ouders zullen nooit hetzelfde kind terugzien waarmee ze Astroworld betraden.”

Acht doden

Het optreden van Travis Scott op Astroworld werd bijgewoond door duizenden fans. En die wilden allemaal een goed plekje om te kunnen kijken naar de rapper. Daarom werd er in de massa enorm geduwd. Dat geduw zorgde er dan weer voor dat er chaos uitbrak middenin de mensenmassa.

Bij die chaos lieten acht mensen het leven. Het gaat daarbij om festivalgangers tussen de 14 en 27 jaar oud. Nog eens 25 andere festivalgangers raakten gewond. De jongste onder hen was de 9 jaar oude Ezra. Verschillende van de slachtoffers kregen te maken met een hartaanval. Wat de precieze oorzaak is, wordt nog onderzocht.

Meer
Lees meer...