Coachella prikt nieuwe datum begin 2022

Het bekende Amerikaanse festival Coachella zal volgend jaar plaatsvinden in april 2022. Het gaat nog steeds om de uitgestelde editie van april 2020. Die datum moest maar liefst vier keer verzet worden, maar nu lijkt de organisatie er zeker van te zijn dat het festival in het voorjaar van 2022 zal kunnen doorgaan.

De organisatie van Coachella liet eerder al weten dat het festival, dat oorspronkelijk in april 2020 had plaatsgevonden, uitgesteld werd naar 2022. En nu is er ook een officiële datum voor Coachella 2022.

April 2022

In 2020 was Coachella één van de eerste festivals die uitgesteld moesten worden. Het festival in de woestijn van Indio in Californië gaat normaal elk jaar door in april. Maar door de uitbraak van het coronavirus moest het festival op zoek naar een nieuwe datum. Aanvankelijk werd gehoopt dat Coachella nog datzelfde jaar kon doorgaan, maar dan in het najaar. Dat bleek al snel te optimistisch te zijn.

Het festival werd vervolgens uitgesteld naar april 2021, om in januari 2021 nogmaals uitgesteld te worden naar oktober 2021. En ook dit datum was te optimistisch. Daardoor zal de editie die gepland stond voor april 2020 uiteindelijk pas doorgaan in april 2022. Zoals elk jaar vindt het festival plaats op twee opeenvolgende weekends. Volgend jaar staan de data geprikt op 15 tot 17 april en 22 tot 24 april.

Belgische festivals

In ons land zouden er op het einde van de zomer van 2021 al opnieuw festivals kunnen plaatsvinden. Op het laatste overlegcomité liet premier Alexander De Croo weten dat vanaf de tweede helft van de augustus, en onder strikte voorwaarden, opnieuw festivals kunnen plaatsvinden met meer dan 5.000 bezoekers.

Specifiek zijn het Tomorrowland en Pukkelpop die daardoor normaal kunnen plaatsvinden. Pukkelpop vindt elk jaar plaats in augustus, Tomorrowland verplaatste eerder dit jaar z’n data naar eind augustusRock Werchter en Graspop, twee festivals die altijd in juni en juli doorgaan, kozen ervoor om het festival uit te stellen naar volgend jaar.

Meer
Lees meer...