Left Right
scrollTop top

Tomorrowland uitgesteld tot (voorlopig) het einde van de zomer


Tomorrowland
© Tomorrowland

De coronacrisis heeft de hele wereld in z’n greep. Eén van de sectoren die bijzonder hard getroffen is, is de evenementensector. Grote groepen mensen samen zijn namelijk enorm onveilig. Daarom heeft de organisatie van Tomorrowland beslist om het festival met (voorlopig) een paar weken uit te stellen.

Tomorrowland gaat komende zomer niet door zoals gepland, in juli. De organisatie heeft bekendgemaakt dat het festival voor de veiligheid uitgesteld wordt naar het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september. Maar de kans bestaat ook dat de eerstvolgende editie van Tomorrowland in 2022 zal plaatsvinden.

“Mooiste en veiligste festival mogelijk”

“We willen positief en hoopvol blijven over een onvergetelijk einde van de zomer van 2021”, klinkt het op de website van Tomorrowland. “Maar we beseffen ook dat er een kans is dat de 16e editie van Tomorrowland in 2022 zal plaatsvinden.”

“We verwachten in mei bij jullie terug te komen met een meer gedetailleerde update. Voor nu blijven we hard werken om het mooiste en veiligste festival mogelijk te realiseren. Samen met de People of Tomorrow geloven we in betere tijden. We will unite again.

Tomorrowland staat nu gepland van 27 tot en met 29 augustus en van 3 tot en met 5 september.

Rock Werchter

Tomorrowland is lang niet het eerste festival dat z’n editie van komende zomer uitstelt. Al is het wel het eerste festival dat ervoor kiest om die (voorlopig) niet met een heel jaar uit te stellen. Eerder deze week maakte de organisatie van Rock Werchter nog bekend dat wel te doen.

“We zijn tot de conclusie gekomen dat we het festival niet normaal kunnen voorbereiden”, klonk het in een persbericht. De organisatie wil fans en artiesten naar eigen zeggen enkel de “allerbeste Rock Werchter-ervaring” geven. En in de huidige omstandigheden is dat niet mogelijk.

Graspop

Ook de organisatie van Graspop heeft beslist om z’n verjaardagseditie nog eens met een jaar uit te stellen. Dat heeft die eind februari “met veel pijn in het hart” weten via z’n officiële website. “We kijken ernaar uit om GMM beter en sterker dan ooit terug te brengen in 2022!”

Tickets voor Tomorrowland, Rock Werchter en Graspop blijven gelden voor de uitgestelde edities.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update