Rock Werchter-organisator: “Wij willen een volwaardig festival organiseren, desnoods twee maanden later!”

Rock Werchter-organisator Herman Schueremans zal er naar eigen zeggen alles aan doen om een volwaardig festival te organiseren. Het evenement staat momenteel gepland van 1 tot en met 4 juli. Maar als het tegen dan nog niet mogelijk is om een festival op volle capaciteit te organiseren, kan het een paar maanden opgeschoven worden.

Rock Werchter-organisator Herman Schueremans was één van de panelleden tijdens een gesprek over de economische gevolgen van de coronacrisis in de muzieksector. Daar verkondigde hij de volgende hoopvolle woorden: “Wij hebben nog altijd de ambitie om een festival op volle capaciteit te organiseren.”

Twee maanden uitstellen?

Volgens Schueremans is dat afhankelijk van de vaccinatie in ons land. “Een maand geleden zag dat er veel beter uit. Toen werd er gezegd dat de mensen gevaccineerd zouden zijn tegen midden juni. Dat ziet er nu niet meer naar uit.”

Maar de organisator heeft al een idee om dat probleem op te lossen, mocht het zich stellen. “Als we door het festival te verschuiven naar later, twee maanden tijd kunnen winnen om meer mensen ingeënt te hebben, dan zullen we dat bekijken.” 

Gesprekken met Vandenbroucke

Rock Werchter staat momenteel gepland van 1 tot en met 4 juli. En Schueremans blijft ook uitgaan van een evenement tijdens dat weekend. Maar dat hangt natuurlijk af van de gesprekken met minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (s.pa).

“De gesprekken gaan de ene dag goed en de andere dag slecht, afhankelijk van het nieuws van de dag”, zegt Schueremans. “Maar op dit moment gaan ze goed. Er is een wil om oplossingen te zoeken. Maar de overheid kan geen garanties geven. Dat is heel moeilijk, want wij willen plannen maken.”

Beslissing eind februari

Over een dikke twee weken wil Schueremans een beslissing maken over de organisatie van Rock Werchter. “We hebben onszelf tot eind februari gegeven om een beslissing te nemen, misschien een beetje tegen beter weten in.”

“Maar de overheid en de virologen hebben nu wel heel goed begrepen dat er toekomst gegeven moet worden aan mensen voor hun geestelijke gezondheid. En muziek is daar een fantastisch middel voor”, klonk het nog.

Ook de andere vier grote festivals van ons land, Tomorrowland, Pukkelpop, Graspop en Dour, willen op volle capaciteit plaatsvinden.

Meer
Lees meer...