Billie Eilish dumpt platina blond haar voor gewaagde nieuwe look: Bekijk de transformatie

Ze zeggen vaak “New year, new me!“, maar Billie Eilish wilde blijkbaar niet wachten tot 2022 en besloot gewoon om nu al voor een hele nieuwe look te gaan. De 19-jarige zangeres dumpte haar platina blonde lokken voor iets helemaal anders. Het bewijs zagen we op haar Instagrampagina.

Terwijl het nieuwe jaar langzaam nadert, maakt Billie Eilish zich klaar voor een frisse start door terug te gaan naar haar donkere roots. De zangeres deelde een foto van haar bruine lokken op Instagram en schreef daarbij: “Miss me?“. Op haar Instagram Story voegde ze eerder al een foto toe van alleen haar pony, waarbij ze fans plaagde met het bijschrift: “Raad eens.”

Out with the old, in with the new

Maar Billie Eilish is niet de enige celeb die dit jaar besloot om haar haarkleur weer drastisch van blond naar bruin te veranderen. Begin vorige maand besloot ook voormalige Disney-ster en zangeres Dove Cameron haar platina blonde lokken in te ruilen voor bruine lokken, en gaat nu dus als brunette door het leven.

De fans van de Grammywinnares zijn alvast dol op Billie’s nieuwe, donkerdere kapsel. Haar volgers lieten een tal van aanbiddende emoji’s achter onder haar foto, duidelijk sprakeloos bij het zien van haar nieuwe look, schrijft E! News. Claudia Sulewski, die momenteel aan het daten is met Billie’s broer Finneas, reageerde: “Waanzinnig.”

Zelfvertrouwen en jezelf zijn

Voorafgaand aan deze dramatische onthulling, sprak de popster met Vanity Fair over hoe haar uiterlijk haar zelfvertrouwen beïnvloedt. Ze zei in een interview, gepubliceerd op 30 november, dat haar voorheen gitzwarte haar en neon groene punten haar het gevoel gaven te veel op te vallen in het openbaar.

“Mijn houding was vroeger zo van: ‘Ik kan niet uitgaan, ik kan niet hierheen, ik kan niet daarheen'”, legde ze uit. “Ik was niet in staat om naar een park te gaan of koffie te halen, en ik werd daar gek van. Maar in het laatste jaar heb ik me er wel meer voor opengesteld.” Ze voegde eraan toe dat het niet alleen het haar was dat haar zo erg deed opvallen: “Ik had zoiets van: ‘Ik wil alleen gezien worden als ik er als mezelf uitzie.’ Dus ik zou nooit iets normaals dragen.” Nu voelt Billie zich meer op haar gemak en haar nieuwe kapsel is daar het bewijs van.

Platina blond

Billie liet haar excentrieke haarkleuren achterwege in maart, net nadat zij en Finneas hadden opgetreden op de Grammy’s eerder dit jaar. Ze werkte samen met hairstylist Lissa Renn om de haartransformatie te voltooien, een proces dat volgens Renn 6 weken duurde.

“Het resultaat van het proces is spectaculair, maar enkel als je het goed doet. Het duurde dus 6 weken om al het zwart uit Billie’s haarpunten te krijgen zonder het te beschadigen. We volgden ook samen mijn erg strikte haarverzorgingsregime. We hielden eigenlijk van alle stadia van dat lange haarkleuringsproces, en het eindresultaat is 🔥”, schreef de haarstyliste op Instagram.

Bekijk hieronder de nieuwe look van Billie:

Meer
Lees meer...