Voormalige Disneyster Dove Cameron bijna onherkenbaar na haartransformatie

Dove Cameron, ben jij dat? De voormalige Disney Channel-ster Dove Cameron (25) debuteerde afgelopen weekend een hele nieuwe look op het met sterren overladen 2021 LACMA Art+Film gala in Los Angeles. De blondine was haast onherkenbaar.

De Powerpuff Girls-actrice en zangeres verscheen zaterdag 6 november op de rode loper van het 2021 LACMA Art+Film gala in Los Angeles, gepresenteerd door Gucci, schrijft E! News. Daar debuteerde Dove Cameron een volledig nieuw kapsel, de bekende blondine gaat dus voortaan door het leven als brunette en wij zijn fan.

De blondine

Cameron staat al jaren bekend om haar platinablonde lokken. Vorig jaar, toen de Covid-19-pandemie uitbrak, begon ze haar natuurlijk donkerder blond haar uit te laten groeien. In september 2020 vertelde ze schoonheidssite Byrdie: “Ik heb mijn haar al zes maanden niet meer geverfd, wat geweldig voor me is geweest, want als blondine vereist deze sh*t zoveel onderhoud, zoals jullie vast wel weten. Ik heb het gevoel dat mijn haar voor het eerst in twee jaar weer groeit, wat echt een fantastisch gevoel is.”

Het is onduidelijk of Cameron onlangs haar haar echt bruin heeft geverfd, want doorheen de jaren verscheen de actrice geregeld eens in pruiken van verschillende haarkleuren. Zo hebben we haar al gezien met paars haar als het hoofdpersonage Mal in Disney’s The Descendants, voor Halloween dit jaar rockte ze appelblauw-zeegroen haar en in de videoclip voor haar recente single Lazy Baby zagen we haar in een korte zwarte coupe met vuurrode haarpunten. In maart, eerder dit jaar, teasede de actrice op Instagram al een foto van zichzelf als een volledige brunette, maar Cameron keerde altijd snel terug naar haar vertrouwde blonde lokken. In een Instagramfoto die ze vorige week vrijdag postte, de dag voor het LACMA-gala, had de actrice namelijk nog blond haar. Maar nu dus niet meer.

Blonde out, brunette in

Maar Cameron is niet de enige celeb die besloot om voor een drastische haartransformatie te gaan dit jaar, ook Britse actrice Florence Pugh (Black Widow, Little Women) zei vaarwel tegen haar middellange blonde lokken en debuteerde als brunette met een sexy pixie cut. “Ik heb iets gedaan … #chopchopchop“, schreef Pugh bij haar Instagrampost vorige week.

Actrice Jessica Alba koos recent ook voor een donkerdere haarkleur, terwijl Pretty Little Liars-actrice Troian Bellisario ging voor een iets lichtere tint en haar lange lokken inruilde voor een korte bob.

Bekijk hieronder de nieuwe look van Dove Cameron:

Meer
Lees meer...