Billie Eilish doet voor vijfde jaar op rij hetzelfde ‘Vanity Fair’-interview

Voor het vijfde jaar op rij slaan Billie Eilish en het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair de handen in elkaar voor … hetzelfde interview. Al sinds 2017, toen de zangeres nog maar 15 jaar was, krijgt ze ieder jaar dezelfde vragen voorgeschoteld. Toch is er in het meest recente interview een groot verschil met de rest: Billie is eerlijker, opener en (nog) volwassener geworden.

Het is een traditie geworden, de Vanity Fair-interviews met zangeres Billie Eilish. Al vijf jaar lang gaat de zangeres op het einde van het jaar voor de camera’s zitten om dezelfde vragen te beantwoorden. Toch zijn de antwoorden ieder jaar anders. Zo ging de zangeres op vijf jaar tijd bijvoorbeeld van 257.000 volgers naar 94,1 miljoen volgers op Instagram en bracht ze ondertussen ook een parfum uit (dat al heel snel was uitverkocht). Tijdens het laatste interview vertelde ze ook openlijk over haar persoonlijke groei, haar identiteitscrisis en haar keuze om wat aan haarzelf te veranderen.

“Any Thing Goes”

Doorheen het interview komt er één ding heel vaak terug: ze is opener geworden. Zo heeft ze het over hoe ze vaker en liever naar buiten gaat en het niet erg vindt herkend te worden, over hoe haar zelfvertrouwen nooit hoger zal liggen dan de 2019-versie van zichzelf en over hoe ze niet langer probeert om alles en iedereen tevreden te stellen. Billie voelt zich volwassener, en laat dat ook blijken. “Ik voel veel druk, maar niet zoveel als toen (2019). Toen leek het nog alsof iedereen van me hield en ik wou die liefde houden. Ondertussen zijn er al een aantal haters, dus nu maak ik me geen zorgen meer. Als je me leuk vindt, dan vindt je me leuk en anders niet. Zo is het.”

Als haar gevraagd wordt haar stijl te beschrijven is ze duidelijk. “Any Thing Goes” (alles gaat/kan). Daarmee wil ze duidelijk maken dat ze veel meer open staat voor de wereld. Zowel voor mensen, als voor verschillende stijlen, als voor verschillende opinies. ‘Happier Than Ever’ werd dus duidelijk niet toevallig gekozen als naam van haar meest recente album.

Bekijk het interview hieronder:

Meer
Lees meer...