Ye-documentaire ‘Jeen-Yuhs’ komt volgende maand al uit: Netflix deelt eerste beelden

Zanger en rapper Ye kondigde vorig jaar al de komst van de driedelige documentaire jeen-yuhs: A Kanye Trilogy aan en nu is ook duidelijk wanneer we het eerste deel van de docureeks kunnen bekijken. Op 16 februari 2022 komt de eerste film uit en bij de aankondiging van die release hoorden ook al enkele eerste beelden. Volgens de makers is de documentaire een “intiem en veel vertellend” verhaal.

Het lijkt wel alsof Ye (Kanye West) na zijn breuk met Kim Kardashian bekender is dan ooit tevoren. Dat kan natuurlijk ook komen door de streken die de rapper uithaalt om zijn ex terug te kunnen krijgen. Al zou de rapper op dit moment aan het daten zijn met model Julia Fox. In tegenstelling tot de laatste paar weken gaat het deze keer toch weer om creatief nieuws, want het eerste deel van de driedelige documentaire Jeen-Yuhs gaat namelijk al op 16 februari 2022 in première op Netflix.

Trilogie

De documentaire zal de kijker een bredere kijk geven op het leven van Ye. Hoe hij gestart is, hoe hij muziek maakt, hoe hij omgaat met sociale druk, enzovoort. In de trailer is alvast te zien dat de cameraploeg hem al volgde sinds het prille begin en jeen-yuhs je dus echt zal meenemen in twintig jaar Kanye West, die later Ye werd. Van zijn eerste album ‘Get Well Soon’ uit 2002 tot zijn laatste nieuwe album ‘Donda, dat in 2021 uitkwam.

De release van volgende maand is enkel voor het eerste deel van de Kanye Trilogy. Daarna zullen ook nog deel twee en drie volgen. Volgens de trailer is de documentaire een “3 weken-evenement” dus de kans bestaat dat die twee delen de weken erna zullen volgen. Of ook zijn ex Kim Kardashian, waarmee hij toch een lange tijd mee samen geweest is, hierin ook te zien zal zijn, weten we niet.

Bekijk hier de trailer van jeen-yuhs: A Kanye Trilogy:

Op zoek naar iets om in de tussentijd te kijken? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...