Kanye West geeft openlijk fouten toe en hoopt op hereniging met Kim Kardashian

Kanye West heeft op zijn Instagramaccount een opmerkelijke boodschap gedeeld in de vorm van een gebed. Daarin heeft de Amerikaanse rapper het over zijn de vele fouten die hij gemaakt heeft, en hoe die hem zijn gezin hebben gekost. “Het enige waar ik elke dag aan denk, is hoe ik mijn gezin weer bij elkaar krijg en hoe ik de pijn genees die ik heb veroorzaakt”, klinkt het openhartig.

Je moet al heel hard je best hebben gedaan om niet te weten dat het voormalige glamourkoppel Kim Kardashian en Kanye West sinds begin dit jaar uit elkaar is. Op 19 februari 2021 werd die scheiding ook officieel aangevraagd door Kim Kardashian.

Sindsdien is er al heel wat gezegd en geschreven over wat er fout liep tussen de twee. Ook Kim en Kanye zelf hebben het elk op hun manier openlijk gehad over hun huwelijk en de scheiding die daarop volgde. Kim Kardashian deed dat het meest uitgebreid in de voorlaatste aflevering van de realityreeks Keeping Up With the Kardashians die begin juni is uitgezonden.

Kanye – die sinds kort officieel Ye heet – was vooral openhartig op zijn nieuwste plaat ‘Donda‘. Daarin rapte hij in het nummer Hurricane over het feit dat hij na de geboorte van hun eerste twee kinderen zijn (ex-)vrouw heeft bedrogen. Met wie Kanye een affaire had, is niet bekend, al spreken de tabloids van een “bekende zangeres“.

Laatste poging om Kim Kardashian terug te winnen?

Op Thanksgiving gaf Kanye West nog meer fouten toe in een lang publiek gebed dat hij deelde met zijn bijna 10 miljoen volgers op Instagram. Die openhartige schuldbekentenis van vijf minuten lijkt voor velen als een laatste poging om zijn ex terug te winnen. Of dat zal lukken, is maar de vraag. Kim Kardashian wordt de laatste tijd namelijk steeds vaker in het gezelschap gesignaleerd van Pete Davidson.

“Ik schrijf dit gebed op de terugweg van het brengen van mijn Mini Me (Saint, red.) naar zijn eerste American Footballwedstrijd. Mijn Mini Me is een mix van twee van mijn favoriete dingen: ikzelf en het gezicht van mijn vrouw. Het enige waar ik elke dag aan denk, is hoe ik mijn gezin weer bij elkaar krijg en hoe ik de pijn genees die ik heb veroorzaakt”, begint hij. “Ik neem verantwoordelijkheid voor mijn daden, mijn foute daden.”

Verantwoordelijkheid neen voor zijn fouten

Daarna begint Kanye West met het opsommen van al zijn fouten. Zo heeft hij het over alcoholmisbruik, zijn bipolaire stoornis, zijn te groot ego, zijn woedeaanvallen, zijn overdreven obsessie met zijn geloof, zijn politieke ambities die een negatief effect hadden op zijn gezin en het feit dat hij vaak te veel geld uitgaf.

“Ik heb moeten leren dat ik verantwoordelijkheid moet nemen. We oordelen altijd en vertellen andere mensen wat ze moeten doen, maar we kunnen alleen verantwoordelijkheid nemen voor onszelf en onze kinderen. Deze Thanksgiving ben ik dankbaar voor de familie die mijn vrouw me heeft gegeven. Ik ben dankbaar voor het leven dat God mij heeft gegeven. En ik ben dankbaar voor je tijd, aandacht en geduld. In Jesus name. Amen”, eindigt Kanye West.

Beluister hier het openhartig gebed van Kanye West

Meer
Lees meer...