Kim Kardashian spreekt voor het eerst openhartig over relatieproblemen die aan basis lagen van scheiding met Kanye West

In de voorlaatste aflevering van de realityreeks Keeping Up With the Kardashians die donderdag is uitgezonden, kwamen voor het eerst de huwelijksproblemen tussen Kim Kardashian en Kanye West ter sprake. Kim stortte daarbij haar hart uit bij zus Khloé en vertelt over hoe ze vindt dat zij en Kanye geen goede match zijn en hoe dat aanvoelt als een “mislukking”.

Toen halverwege februari van dit jaar bekend raakte dat Kim Kardashian de scheiding had aangevraagd van Kanye West na een huwelijk van zeven jaar, kwam dat voor heel weinig mensen als een echte verrassing. De vele fratsen van Kanye – zoals zijn vriendschap met Donald Trump, zijn kandidatuur als presidentskandidaat, zijn steeds fanatiekere geloof, zijn openlijke ruzies met onder andere Forbes en Taylor Swift, zijn talloze vreemde uitspraken … – hebben de voorbije jaren duidelijk zwaar gewogen op het huwelijk van Kimye.

“Kan dit niet meer aan”

Dat Kanye West daarnaast ook nog met mentale problemen zou kampen, waarvoor weigert om hulp te zoeken, deed hun huwelijk vermoedelijk ook geen goed. Kim Kardashian noemde haar toenmalige man een klein jaar geleden “briljant, maar ingewikkeld“.

Hoewel Kim haar in het openbaar altijd heel sterk heeft gehouden, bleek in de aflevering van Keeping Up With the Kardashians van donderdag dat de relatieproblemen heel zwaar wogen op haar. “Ik kan dit echt niet meer. Waarom zit ik nog steeds op deze plaats, waar ik al jaren vastzit? Hij gaat gewoon weg en verhuist naar een andere staat, elk jaar, en ik moet mee zodat ik de kinderen kan opvoeden, weet je? Hij is een geweldige vader, hij heeft geweldig werk geleverd”, horen we Kim Kardashian in tranen zeggen tegen haar zus Khloé.

“Ik voel mij een fucking loser

“Ik denk dat hij iemand verdient die hem bij elke stap kan ondersteunen, hem overal kan volgen en naar Wyoming kan verhuizen. Dat kan ik niet doen. Hij zou een vrouw moeten hebben die hij bij iedere stap steunt en met hem reist en alles doet”, zegt Kim, die eraan toevoegt dat ze zichzelf “mislukt” voelt omdat zij niet die type persoon is voor hem.

“Ik voel me als een fucking mislukking, het is al het derde fucking huwelijk. Ja, ik voel mij een fucking loser. Maar ik kan daar niet eens over nadenken, want ik wil gelukkig zijn”, besluit een wanhopige Kim Kardashian. Enkele maanden na de opnames van die scène zou ze ook effectief de scheiding aanvragen.

Bekijk hier het fragment uit Keeping Up With the Kardashians (vanaf 1:45)

Meer
Lees meer...