Kim Kardashian wil Kanye laten opnemen voor mentale problemen, rapper tweet over scheiding

Nu het opnieuw slechter gaat met de mentale gezondheid van rapper Kanye West, probeerde zijn vrouw Kim Kardashian in te grijpen. Maar dat lijkt de situatie alleen maar erger te hebben gemaakt. Kanye sprak zo in een reeks tweets al over een mogelijke scheiding.

Het gaat niet goed met Kanye West. Sinds de rapper aangaf dat hij president van de Verenigde Staten wilde worden, begint hij steeds vreemdere boodschappen de wereld in te sturen. Zo hield de rapper een campagnemeeting waarop hij enkele bizarre standpunten deelde met de aanwezigen en ook zijn tweets zijn op z’n minst verontrustend te noemen. Daarom greep zijn vrouw Kim Kardashian in. Maar dat was niet naar de zin van de rapper.

Interventie

https://www.instagram.com/p/CC4w8DAhv-8/?igshid=1srsoovhylmz

Kanye West gaat door een moeilijke periode. En dat is natuurlijk ook zijn echtgenote Kim Kardashian niet ontgaan. Na de bevreemdende rally van Kanye dit weekend, waarop hij onder andere zei dat hij “bijna zijn dochter vermoord had”, greep Kim in. Ze schakelde een interventieteam in om de rapper te laten opnemen. Maar dat had niet het gehoopte effect.

Kanye werkte niet mee en deelde zijn ongenoegen in een reeks tweets, die ondertussen verwijderd zijn. “Kim probeerde een dokter te brengen om me op te sluiten”, zo klink het in één van de vele tweets. “Kom me maar halen.”

Hij ging verder en haalde ook uit naar zijn schoonmoeder Kris Jenner. “Kris, speel niet met mijn voeten. Jij en die Calmye zijn niet meer welkom in de buurt van mijn kinderen. Jullie probeerden mij op te sluiten.” Met Calmye verwijst Kanye naar Corey Gamble, de vriend van Kris Jenner. Hij noemt hem Calmye omdat hij hem ziet als de minderwaardige versie van zichzelf. Vervolgens tweette de rapper ook dat Kris en Kim hem moesten bellen en postte hij nog een screenshot van een bericht dat hij stuurde naar Kris Jenner. “Dit is Ye, ben je klaar om tegen me te praten of ben je nog steeds mijn telefoontjes aan het negeren?”

De rapper deelde ook nog een foto van zijn kinderen met de boodschap: “West kinderen zullen nooit Playboy doen”. Daarmee verwijst hij naar de naaktshoot die Kim in 2007 deed voor het blad.

Scheiding

https://www.instagram.com/p/CC8CEGMHP6k/?igshid=11s2pbgbg228f

Nog later postte Kanye opnieuw een reeks tweets. Daarin omschrijft hij Kris Jenner als “Kris Jong-Un” (een verwijzing naar de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un) en liet hij ook weten dat hij al sinds november 2018 wil scheiden van zijn vrouw Kim Kardashian. Hij beschuldigde de twee ook van “white supremacy” omdat ze een statement hadden uitgebracht zonder zijn toestemming.

Met dat statement doelde hij waarschijnlijk op de getuigenis van bronnen aan Entertainment Tonight. Die bronnen vertelden dat “Kim probeerde om hulp te vinden voor Kanye, maar dat hij deze weigert”. De bron ging verder en vertelde dat Kim er kapot van was. “Dat Kanye tweet over haar familie en stelt dat ze hem wil opsluiten, heeft Kim diep geraakt omdat het nooit haar bedoeling was en dat ze enkel het beste wil voor haar man.” De bron maakt zich ernstige zorgen over de gezondheid van de rapper. “Kanye is niet op een goede plaats nu en hij luistert niet naar mensen die hem willen overtuigen om hulp te zoeken.”

Manische periode

Kanye West heeft eerder al zelf aangegeven dat hij lijdt aan een bipolaire stoornis. Dat houdt in dat je door perioden van depressie gaat afgewisseld met manische periodes. Zo laag je kan zitten tijdens een depressieve periode, zo hoog zit je in een manische periode. Dat laatste is wat Kanye nu meemaakt. Tijdens zijn recente manische periode voelt Kanye zich oppermachtig. Hij voelt dat hij de hele wereld aan kan en dat verklaart ook waarom de rapper plots president wil worden.

Ook zangeres Halsey lijdt aan een bipolaire stoornis. Zij gebruikte haar platform al meermaals om mensen meer informatie te geven over de aandoening en ook nu geeft ze inzicht in wat er aan de hand is met Kanye. “Even serieus. Ik heb mijn carrière gewijd aan informatie en inzicht geven over bipolaire stoornissen en ik ben verontrust door wat ik zie. Afgezien van persoonlijke opinies, een manische periode is geen grap. Als je dit niet kan begrijpen of sympathie kan tonen, blijf dan stil.”

“Veel mensen die je kent, hebben waarschijnlijk een bipolaire stoornis zonder dat je het weet. Deze kans aangrijpen om beledigende opmerkingen te maken en slecht te spreken over mensen met mentale stoornissen is echt niet de manier om hiermee om te gaan. Dit is exact waarom veel mensen stil blijven over hun mentale problemen. Je kan iemand haten voor z’n acties of opinies zonder bij te dragen aan het stigma dat een hele gemeenschap beschadigd van mensen die vaak kwetsbaar zijn. En dat allemaal ‘om eens te kunnen lachen’.”

Hoewel de storm aan bizarre tweets op het eerste zicht misschien grappig kan lijken, is de situatie dus wel ernstiger dan je zou denken.

Meer
Lees meer...