Kanye West houdt eerste campagnemeeting: “1 miljoen dollar voor elke vrouw die bevalt”

Rapper Kanye West lijkt dan toch te menen dat hij zijn kans zal wagen op het presidentschap van de Verenigde Staten. Dit weekend hield hij namelijk zijn eerste campagnemeeting in North Charleston en die was op z’n minst opmerkelijk te noemen.

Kanye West verscheen op zijn eerste campagnemeeting in een kogelvrije vest, met daarop het woord ‘Security’. Op de meeting waren enkel mensen toegelaten die zich op voorhand geregistreerd hadden. Er werd hen ook gevraagd een mondmasker te dragen.

Abortus

https://www.youtube.com/watch?v=Tj_UbGKGH8Q

Een groot deel van zijn speech van iets meer dan een uur wijdde de rapper aan het onderwerp abortus. Zo liet hij weten dat hij er zelf bijna niet had geweest omdat zijn vader wilde dat zijn moeder abortus pleegde. “Mijn vader wilde een abortus, maar mijn moeder heeft me gered”, zo klonk het bij een geëmotioneerde Kanye. “Er zou geen Kanye West zijn geweest omdat mijn vader het te druk had.”

Daarna ging hij verder en liet hij weten dat hij zelf “bijna zijn dochter had vermoord”. Toen zijn vrouw Kim Kardashian zwanger was van hun eerste dochter North, twijfelde hij zelf ook over abortus. Op dat moment in zijn speech werd Kanye onrustig en begon hij te scanderen “Ik heb bijna mijn dochter vermoord! Ik heb bijna mijn dochter vermoord!”. Kim kon hem uiteindelijk overtuigen om hun kind te houden. Kanye zei niet dat hij abortus wil verbieden, wel wil hij iedereen die een kind baart een miljoen dollar geven.

Dat Kanye tegen abortus is, mag niet verbazen. De rapper is enorm religieus en houdt zo zelf ook misvieringen. “Het enige dat ons kan bevrijden, is door ons te houden aan de regels die ons zijn gegeven voor het beloofde land”, zo liet hij ook nog weten tijdens zijn speech.

Bizarre standpunten

Kanye’s ideeën over abortus zijn niet de enige vreemde standpunten die hij innam. Zo had hij het ook over Harriet Tubman, een van de belangrijkste personen in de Amerikaanse strijd tegen de slavernij. Volgens Kanye heeft zij de slaven namelijk nooit echt bevrijd. “Ze zorgde er alleen voor dat slaven voor andere witte mensen moesten werken.”

De vreemde standpunten van Kanye doen opnieuw vragen rijzen over de mentale gezondheid van de rapper. Anderen beginnen dan weer te twijfelen of de rapper het wel echt meent en het hier niet gewoon gaat om een publiciteitsstunt.

Deadline gemist

Publiciteitsstunt of niet, de kans dat Kanye ook daadwerkelijk de nieuwe president van de Verenigde Staten kan worden, is bijzonder klein. Bij een recente opiniepeiling bleef de rapper steken op amper 2 procent van de stemmen.

Daarnaast is er nog een ander probleem. Kanye West heeft namelijk voor verschillende staten de deadline gemist. Daardoor zal zijn naam dus niet te vinden zijn op het stemformulier. Op die manier wordt het dus moeilijk om te kunnen winnen.

Meer
Lees meer...