Kanye West niet zo’n succes in de presidentiële peilingen: strandt op amper 2 procent

Eerder deze maand kondigde Kanye West aan dat hij zich kandidaat stelde om huidig Amerikaanse president Donald Trump op te volgen. Ondertussen heeft hij ook een heus programma op de wereld losgelaten, al blijkt dat niet zo’n succes te zijn. Heel wat bekende mensen hebben hun steun voor West als presidentskandidaat al ingetrokken, en uit de peilingen blijkt dat hij maar de steun krijgt van 2 procent van de Amerikaanse kiezers.

Amerikaanse presidentsverkiezingen zouden die naam niet waard zijn, als er niet om de paar weken gepolst wordt hoe de Amerikanen zullen stemmen. Da’s ook nu gebeurd, en we leren dat nagelnieuwe kandidaat Kanye West het niet slecht doet, maar ook helemaal niet goed.

De peilingen

Met z’n 2 procent van de toekomstige stemmen blijft hij namelijk heel ver hangen achter huidig president Donald Trump (39 procent) en z’n uitdager Joe Biden (48 procent). West haalde ongeveer even veel mogelijke stemmen als de libertaire Jo Jorgensen, en doet het zelfs beter dan de groene Howie Hawkins.

Het is duidelijk dat niet iedereen even opgezet is met Kanye Wests poging om het Witte Huis te veroveren. Vlak nadat hij z’n programma op de wereld had losgelaten, heeft Tesla-baas Elon Musk al z’n steun voor West als presidentskandidaat herzien.

Jamie Foxx, Will.i.am en Katy Perry

Nog andere bekende koppen lieten zich uit over de kandidatuur van de rapper, modeontwerper en ondernemer. Jamie Foxx bijvoorbeeld, reageerde op een post op Instagram dat hij “geen tijd heeft voor deze bullsh*t“.

Ook Black Eyed Peas-zanger Will.i.am reageerde op de meest recente stunt van Kanye West. Hij omschreef z’n kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen “een gevaarlijk iets om mee te spelen”. Hij ging in The Mirror ook verder: “Als je er niet serieus over bent, speel er dan niet mee, zeker nu niet.”

Katy Perry was iets vriendelijker. “Ik hou van Kanye” vertelde ze tijdens een interview met Hits Radio Breakfast. “Hij is fantastisch. Ik hou van hem, als artiest. Ik denk dat wat we uit de geschiedenis hebben geleerd, dat er best iemand president wordt die de juiste ervaring heeft.”

Meer
Lees meer...