Left Right
scrollTop top

Elon Musk herziet zijn steun voor Kanye West als presidentskandidaat


Elon Musk Kanye West
© Elon Musk en Kanye West – Bron: epa

De campagne van Kanye West voor het presidentschap in de Verenigde Staten is nog maar pas begonnen of de rapper lijkt zijn belangrijkste medestanders al kwijt te zijn. Tesla-CEO Elon Musk sprak aanvankelijk zijn steun uit voor West, maar lijkt die nu te heroverwegen na enkele opmerkelijke uitspraken van Kanye.

De aankondiging van Kanye West dat hij kandidaat is voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 begint steeds meer weg te hebben van een soap. Gisteren van gaf de muzikant/ondernemer nochtans meer duiding over zijn kandidatuur.

God en de Bijbel

Zo blijkt Kanye West niet meer volledig achter Donald Trump te staan, maar klinkt er toch nog bewondering voor de huidige president. Over de Democratische presidentskandidaat Joe Biden was hij dan weer heel wat minder positief. Ook zijn campagneteam deed de wenkbrauwen fronsen. Naast running mate Michelle Tidball, een obscure predikant, is dat vrouwlief Kim Kardashian West en Elon Musk.

Maar die laatste lijkt nu dus al zijn steun terug te trekken. Reden daarvoor is enkele opmerkelijke uitspraken van Kanye West in een interview met Forbes. Die blijkt namelijk nogal vaak God aan te halen en Bijbel te quoteren. Zo is Kanye tegen abortus en tegen vaccinaties. De oplossing voor de coronacrisis is dan weer heel simpel: bidden en God niet meer kwaad maken.

Meningsverschillen

Dat alles zorgde ervoor dat iemand op Twitter Elon Musk aansprak over zijn steun voor Kanye West. Na de aankondiging van zijn kandidatuur had Musk namelijk gezegd “Je hebt mijn volledige steun”.

Op Twitter citeerde ene John Crowley de uitspraken van Kanye met de woorden “Komaan Elon – je bent veel te slim voor deze bullshit”. En blijkbaar dacht Musk daar net zo over. “We hebben misschien meer meningsverschillen dan ik had verwacht”, tweette hij terug. En zo lijkt er een einde te zijn gekomen aan een wel heel korte love story. De tweets zijn ondertussen wel al verwijderd van Twitter.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755