Kanye West boycotte Taylor Swifts speech tijdens MTV VMA’s in 2009 “omdat God het zo wilde”

De uitreiking van de MTV VMA’s in 2009 is ondertussen al 11 jaar geleden, maar ’t is toch een editie die bij veel mensen in het geheugen gebrand staat. Taylor Swift won er namelijk het beeldje voor Best Female Video, maar tijdens haar speech klom Kanye West op het podium om te verkondigen dat Beyoncé de enige was die de prijs verdiende. Dat deed hij “omdat God het wilde”, blijkt nu.

“Hé Taylor, ik ben heel gelukkig voor jou en ik laat je straks uitspreken, maar Beyoncé heeft één van de beste video’s ooit gemaakt!” Met die ondertussen legendarische woorden onderbrak Kanye West Taylor Swift toen ze haar VMA voor Best Female Video in ontvangst aan het nemen was in 2009. De clip voor You Belong With Me was de beste volgens MTV, maar Kanye vond die van Single Ladies blijkbaar beter.

Gods wil

Het moment ging de muziekgeschiedenis in, en nu heeft Kanye West voor ’t eerst gesproken over wat er toen allemaal gebeurd is. En da’s blijkbaar heel simpel: het was Gods wil. Dat vertelde de rapper/modeontwerper en presidentskandidaat tijdens Cannon’s Class, de podcast van Nick Cannon.

“Mocht God het niet gewild hebben dat ik op het podium klom en zei dat Beyoncé de beste video had, dan zou Hij me niet op de eerste rij gezet hebben”, klonk het. “Ik zou achteraan gezeten hebben, en ze zouden het de eerste award gemaakt hebben, en Hij zou het niet zo absurd gemaakt hebben, want ik had nog nooit van die persoon gehoord en Single Ladies is een van de beste video’s ooit.”

Opgezet spel

Na het incident deden onmiddellijk een hele hoop geruchten de ronde. Eén daarvan was dat Kanye dronken zou geweest zijn op dat moment. Beelden van eerder op de avond toonden namelijk aan dat Kanye West van een fles Hennessy (cognac) zat te drinken.

Ook daar had hij een goed beargumenteerde (kuch) verklaring voor. “Ik was enkel aan het drinken omdat ik helemaal niet naar die awardshow wilde gaan. Het was opgezet spel!”

Meer
Lees meer...