Kanye stelt release album ‘Donda’ uit: schuld Taylor Swift?

Kanye West had normaal vandaag zijn nieuwste album ‘Donda: With Child’ gelanceerd. Maar hoewel het album dus normaal om middernacht zou droppen, is er nog steeds niets te zien. Kanye tweette woensdag nog dat het album vrijdag zou verschijnen, dus lijkt het onwaarschijnlijk dat het nog niet klaar zou zijn. Daarom denken fans dat er een andere reden is.

Naast campagne voeren voor zijn presidentschap en massaal tweets posten, was Kanye West de laatste weken ook aan het werken aan een nieuw album. De rapper liet al meermaals weten dat het album, ‘Donda: With Child’ zou uitkomen op vrijdag 24 juli. Maar het album is er niet. En daar zou zangeres Taylor Swift voor iets tussen zitten.

‘Donda: With Child’

‘Donda: With Child’ zou het tiende studioalbum worden van Kanye West. Donda is een verwijzing naar Kanyes overleden moeder Donda West. De rapper teasde het album nu al weken en loste op woensdag zelfs de tracklist. Uit de titels konden we alvast afleiden dat het ook nu weer zal gaan om een album vol religieus-geïnspireerde nummers. Fans telden dan ook af naar vrijdag, maar uiteindelijk verscheen er geen album.

Kanye, die de laatste tijd heel actief is op Twitter, liet niets weten over het uitstel. Het album was nochtans volledig klaar. Dat bleek uit een andere tweet die Kanye stuurde op dinsdag. Daarop stond ook een foto van volledige album, inclusief de lengte van de twaalf nummers.

Taylor Swift

De reden is misschien niet heel ver te zoeken. Zangeres Taylor Swift kondigde gisteren namelijk totaal onverwacht aan dat haar nieuwe album om middernacht zou verschijnen. Het album ‘folklore’ van Taylor Swift maakte meteen indruk. Zowel fans als critici zijn laaiend enthousiast over de nieuwe nummers van Taylor Swift, waarmee ze toont dat ze een veelzijdige artieste is en dat haar tijden als countryzangeres ver achter haar liggen.

Het feit dat Taylor Swift haar album zou uitbrengen, zou er dus mogelijk voor gezorgd hebben dat Kanye zijn release uitgesteld heeft. De twee albums zouden anders op exact hetzelfde moment uitgebracht worden. Kanye zag het dus waarschijnlijk niet zitten om zijn muziek op hetzelfde manier uit te brengen als zijn aartsrivale.

Kanye vs. Taylor

Kanye West en Taylor Swift hebben namelijk een jarenlange vete. Die begon in 2009 op de MTV Video Awards toen Kanye West de award voor Beste Muziekvideo moest uitrijken. Hij moest de award overhandigen aan Taylor Swift die in de categorie gewonnen had van Beyoncé, maar daar was Kanye het duidelijk niet mee eens. De rapper sleurde de microfoon uit de handen van de zangeres en maakte met de woorden “Yo Taylor, I’m really happy for you and Imma let you finish, maar Beyoncé maakte een van de beste video’s aller tijden”.

Maar ook nu, jaren later, is het overduidelijk dat Kanye en Taylor elkaar niet kunnen luchten. Zo rapte Kanye in zijn nummer Famous nog over Taylor Swift. Hij omschreef Taylor in dat nummer als een “bitch” en verklaarde dat hij ervoor zorgde dat ze bekend werd. Taylor reageerde ontzet en was niet te spreken over de lijnen in het nummer. Maar, zo bleek later uit beelden die Kanyes echtgenote Kim Kardashian verspreidde, Taylor had haar toestemming gegeven voor die lijnen in het nummer. Maar ze gaf geen toestemming voor het woord bitch, waar ze later wel problemen mee leek te hebben.

De plooien tussen de twee muzieksterren zijn dus duidelijk nog niet gladgestreken, waardoor sommige fans van Kanye denken dat Taylor Swift met opzet besliste om haar album net nu uit te brengen. Kanye West zit op dit moment duidelijk in een moeilijke periode. Kanye heeft te kampen met een bipolaire stoornis en zou zich nu in een ernstige manische periode bevinden. Zijn vrouw Kim Kardashian vroeg al openlijk begrip voor de situatie.

Meer
Lees meer...