Kim Kardashian reageert op situatie Kanye West: “Hij is een briljant, maar ingewikkeld persoon”

Kim Kardashian heeft op Instagram gereageerd op de uitspattingen van haar echtgenoot Kanye West. Het gaat op dit moment niet goed met de rapper en zijn vrouw probeerde hem te laten opnemen. Maar daar reageerde de rapper slecht op en hij sprak zelfs over een mogelijke scheiding. Nu doet ook Kim haar kant van het verhaal.

Er is de laatste tijd veel te doen rond Kanye West, en dat heeft er vooral mee te maken dat de rapper plots president van de Verenigde Staten wilde worden. Wat eerst leek op een uit de hand gelopen grap is uitgegroeid tot een signaal dat Kanye een manische periode doormaakt en hulp nodig heeft. Maar die weigert hij te aanvaarden.

Scheiding

https://www.instagram.com/p/CC8CEGMHP6k/

In een reeks boze tweets laat Kanye weten dat hij niet te spreken is over het feit dat zijn vrouw Kim Kardashian hem “wilde opsluiten” en dat hij al sinds november 2018 denkt aan scheiden. Ook schoonmoeder Kris Jenner krijgt ervan langs. Zij wordt door de rapper bestempeld als Kris Jong-Un. Hij beschuldigde de twee ook van “white supremacy” omdat ze een statement hadden uitgebracht zonder zijn toestemming.

We kregen nog geen echte reactie van Kim, maar bronnen lieten al weten aan Entertainment Tonight dat ze met de handen in het haar zat. Ze deed er alles aan om haar gezin te redden, maar Kanye weigert hulp. “Dat Kanye tweet over haar familie en stelt dat ze hem wil opsluiten, heeft Kim diep geraakt omdat het nooit haar bedoeling was en ze enkel het beste wil voor haar man.”

Reactie Kim

Kim Kardashian Instagram Story
Instagram kimkardashian

Kim reageert nu zelf op Instagram over de kwestie en probeert daarbij duidelijk te maken dat het gaat om ernstige problemen. “Zoals velen onder jullie weten, heeft Kanye een bipolaire stoornis. Iedereen die dit heeft of een geliefde heeft die de stoornis heeft, weet hoe ongelofelijk moeilijk en pijnlijk het is om te begrijpen. Ik heb nooit publiek gesproken over hoe dit ons thuis beïnvloedt omdat ik heel beschermend ben over onze kinderen en Kanye’s recht op privacy wanneer het over zijn gezondheid gaat. Maar vandaag heb ik het gevoel dat ik moet spreken over dit onderwerp omdat er een stigma is en misvattingen over mentale gezondheid. Zij die mentale stoornissen of zelfs compulsief gedrag begrijpen, zullen weten dat de familie machteloos is tenzij het gaat om een minderjarige. Mensen die dit niet weten of nooit zelf meemaakten kunnen makkelijk oordelen vellen en begrijpen niet dat het individu zelf moet meewerken om hulp te zoeken, ook al doen familie en vrienden hun uiterste best.”

“Ik begrijp dat Kanye het onderwerp is van kritiek omdat hij een publiek figuur is en zijn acties sterke opinies en emoties kunnen uitlokken. Hij is een briljant, maar ingewikkeld persoon die bovenop de druk van het artiest zijn, een zwarte man zijn en zijn moeder verloren heeft ook nog eens moet leven met de druk en isolatie die gepaard gaan met zijn bipolaire stoornis. Zij die close zijn met Kanye weten dat zijn hart op de goede plaats zit en begrijpen dat zijn woorden soms niet overeenstemmen met zijn intenties. Leven met een bipolaire stoornis zorgt er niet voor dat hij zijn dromen of creatieve ideeën beperkt, ook al lijken ze soms enorm en onbereikbaar. Dat is een deel van zijn genialiteit en zoals we gezien hebben, veel van zijn dromen zijn ook werkelijkheid geworden.”

“We praten als een gemeenschap over waardigheid geven aan de problemen rond mentale gezondheid. Maar we moeten ook waardigheid geven aan de individuen die ermee leven in tijden dat ze het het hardste nodig hebben. Ik vraag daarom aan de media en het publiek om ons de medeleven en empathie te tonen die nodig is om hierdoor te komen. Dank aan iedereen die zich zorgen maakte over Kanyes gezondheid en voor jullie begrip. Met liefde en dankbaarheid, Kim Kardashian West.”

Meer
Lees meer...