Kanye West deelt bijzondere campagnevideo: Gezin en religie voorop

De Amerikaanse presidentsverkiezingen gaan door op dinsdag 3 november. Het belooft daarbij vooral een tweestrijd te worden tussen huidig president Donald Trump en de democratische kandidaat Joe Biden. Maar ook rapper Kanye West gelooft nog steeds dat hij kans maakt op de overwinning. Dat blijkt uit de campagnevideo die hij recent lanceerde.

Je zou het bijna vergeten, maar rapper Kanye West wil nog steeds president van de Verenigde Staten worden. Om zijn deelname wat meer geloofwaardigheid te geven, heeft de rapper nu een campagnevideo gelost en die is op z’n minst bijzonder te noemen.

Kanye for president

Wat in het begin leek op een mop, is nu en realiteit. In sommige staten van de VS staat rapper Kanye West wel degelijk op het stemformulier. De rapper neemt het op tegen huidig president Donald Trump en zijn grootste uitdager Joe Biden.

In enkele staten staat Kanye dus op het stemformulier. Voor andere staten kwam hij te laat met zijn aanvraag of werd hij geweigerd. Maar daar heeft de rapper ook een oplossing voor. Hij deelde een foto die hij van één van z’n vrienden kreeg. Daarop was het stemformulier te zien, waarop de naam van Kanye West onderaan op het formulier was bijgeschreven. In de Verenigde Staten kan je via dat lege hokje onderaan eender wie verkiezen tot president. Jezelf, je oma, maar dus ook Kanye West.

Op dat formulier is Kanye ook te vinden als mogelijke vice-president. Nee, het gaat daarbij niet om een andere Kanye West, maar Kanye komt in de staat Californië inderdaad op als vice-president. Dat komt doordat de onafhankelijke kandidaat Roque “Rocky” De La Fuente Guerra gekozen heeft voor Kanye als running mate, ook al heeft de rapper daar zelf nooit publiekelijk zijn toestemming voor gegeven. Maar hij heeft het dus ook niet geweigerd, aangezien zijn naam dus wel degelijk te vinden is op het formulier.

Campagnevideo

Om zijn campagne nog een extra duwtje in de rug te geven, heeft Kanye nu een officiële campagnevideo op de wereld losgelaten. Daarin zien we Kanye, die niet in de camera kijkt, spreken voor een wapperende Amerikaanse vlag.

In zijn speech heeft Kanye het opnieuw over religie. Tijdens zijn campagnebijeenkomst enkele maanden geleden ging het ook al uitgebreid over religie en geloof. Kanye West is uitgesproken Christelijk, zo houdt hij zelfs zijn eigen Sunday Services. Ook in zijn campagne komt zijn geloof dus fel naar voren. “Door te bidden, kan ons geloof hersteld worden”, zo klinkt het in de campagnevideo. “We zijn niet alleen een baken voor de wereld, maar we moeten ook elkaar dienen. We moeten elkaar aanmoedigen, helpen, optillen. Laten we samen bloeien.”

Ook het belang van gezinnen komt sterk naar voren in de campagnevideo van Kanye West. “We zullen een sterker land bouwen door sterkere gezinnen te bouwen. Gezinnen zijn de bouwstenen van de samenleving, van een natie. Door ons te richten op ons geloof, zullen we het soort land zijn, het soort mensen zijn dat God wilde dat we zijn.”

Bekijk hier de volledige video:

Meer
Lees meer...