Kim Kardashian vraagt scheiding Kanye West aan

Wat al lang in de lucht hing, is nu ook bevestigd: Kim Kardashian en Kanye West, kortweg Kimye, gaan scheiden. Het ging al een tijdje minder goed tussen het celebritykoppel en nu is de maat voor Kim dus echt vol en heeft ze officieel de scheiding aangevraagd.

Na een huwelijk van bijna zeven jaar gaan Kim Kardashian en Kanye West scheiden. Roddelwebsite TMZ wist de scheidingsdocumenten te bemachtigen. Eerder waren er al geruchten over een scheiding, nadat Kanye naar zijn ranch in Wyoming verhuisde, terwijl Kim en hun vier kinderen in Calabasas bleven.

Kimye

Kim en Kanye, kortweg Kimye, waren op jonge leeftijd al goede vrienden, maar startten in april 2012 een relatie. Twee jaar later stapten ze in het huwelijksbootje.

Ondertussen hebben de twee al vier kinderen: North (7), Saint (5), Chi (3) en Psalm (1). Ze wonen samen in een gigantisch huis, speciaal voor hen ontworpen door de Belgische architect Axel Vervoordt. Het huis zou een prijskaartje hebben gehad van 40 miljoen dollar, plus 20 miljoen dollar voor de renovaties.

Mentale problemen

Maar na een huwelijk van meer dan zes jaar hangt er nu een scheiding in de lucht. Het gaat nu al een tijdje slecht met de mentale gezondheid van Kanye West. Hij lijdt aan een bipolaire stoornis, waar hij en Kim steeds open over waren. Maar die stoornis kwam het afgelopen jaar stevig de kop opsteken, met zijn worp naar het presidentschap als orgelpunt.

In de nasleep daarvan deelde Kim al een uitgebreide reactie via Instagram. Daarin liet ze weten dat het enorm moeilijk was om door te dringen tot Kanye en dat hij geen hulp aanvaardde. Daardoor tweette Kanye dan weer dat hij “al maanden probeerde te scheiden van Kim“.

Volgens een bron van Page Six woont Kanye nu al enkele maanden in zijn ranch in Wyoming en bracht hij daar ook, gescheiden van zijn gezin, de feestdagen door.

Hologram

In oktober was Kanye wel nog aanwezig op de extravagante reis naar aanleiding van de 40ste verjaardag van Kim. Daar gaf hij haar een bizar verjaardagscadeau. Het ging om een hologram van Robert Kardashian, de vader van Kim die in 2003 overleed aan de gevolgen van kanker.

De verjaardagsreis van Kim veroorzaakte een storm van kritiek, aangezien heel wat mensen nog steeds thuis zaten door de coronamaatregelen. Zij moesten dus met lede ogen toekijken hoe de rijken der aarde de regels kunnen omzeilen en op reis kunnen gaan met al hun vrienden en familie alsof er niets aan de hand is.

Scheiding

Enkele maanden geleden liet Kanye al weten dat hij al jaren wil scheiden van Kim en dat hij ook de familie beu is. Zo vergeleek hij Kris Jenner met de autoritaire Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en zou hij Keeping Up with the Kardashians “ondraaglijk” vinden.

Maar uiteindelijk is het dus toch Kim die de scheiding aanvraagt. Daarbij vraagt Kim ook gedeeld ouderschap aan voor hun vier kinderen, waar Kanye mee ingestemd zou hebben.

Meer
Lees meer...