Kim Kardashian en Kanye West tonen hun huis ontworpen door een Belg

Je bent rijk en je wil wat. Kim Kardashian en Kanye West wonen in een gigantisch huis dat volledig voor hen ontworpen is. De Belgische interieurarchitect Axel Vervoordt was verantwoordelijk voor de indrukwekkende inrichting van “de Kimye mansion”.

Kim Kardashian en Kanye West zijn een van de bekendste koppels ter wereld. De twee wonen in een opvallend huis. Niet omdat het excentriek of kleurrijk is, integendeel. Het is een heel minimalistische indeling met neutrale kleuren … ontworpen door de Belg Axel Vervoordt.

Het huis van Kim en Kanye

Kim Kardashian Kanye West Axel Vervoordt
Architectural Digest

Kim en Kanye wonen samen met hun kinderen North, Saint, Chi en Psalm in een gigantische villa in Los Angeles. Hoewel je van hyperbekende Hollywoodsterren een excentrieke woning vol dure elementen zou verwachten, is het interieur van Kim en Kanye opvallend kalm en minimalistisch. In een interview met Architectural Digest geven ze ons een blik in hun woning.

De villa van Kim en Kanye is een oase van rust. Alle kleuren zijn neutraal en licht, de ruimtes zijn open en de meubelen zijn strak. En dat is allemaal heel bewust. Tijdens hun relatie hebben de twee ontdekt dat ze eigenlijk allebei een voorliefde hebben voor neutrale kleuren, minimalisme en rust in hun interieur. Daarom wilden ze dat in hun nieuwe woning reflecteren.

Axel Vervoordt

Voor de inrichting van hun woning namen Kim en Kanye Axel Vervoordt onder de arm, een interieurarchitect uit Wijnegem. Ze vonden hem na een lange zoektocht over heel de wereld. Kanye leerde Axel Vervoordt kennen op antiekbeurzen en tentoonstellingen in Maastricht en Venetië en de klik was er meteen.

Architectural Digest Kim Kardashian Kanye West Axel Vervoordt
Architectural Digest

Het was vooral één stuk van Vervoordt dat de aandacht van de rapper trok. De floating stone table, een salontafel die perfect past in de Japanse wabi-sabi stijl waar Kanye verzot op is. Wabi-sabi is een heel minimalistische stijl, die z’n inspiratie haalt uit imperfectie. Meubels van de wabi-sabi stijl zijn niet perfect rond, niet perfect recht. De esthetiek van Axel Vervoordt past perfect in deze stijl en de match was dus meteen perfect. Daarom beslisten Kim en Kanye om de volledige inrichting in de handen van de Belgische ontwerper te leggen. “Toen ik het werk van Vervoordt zag, dacht ik: deze man kan Batmans huis ontwerpen. Ik moest gewoon met hem werken”, zo klinkt het bij Kanye. En zo geschiedde, Axel Vervoordt toverde hun dure villa in de Hidden Hills in Los Angeles in enkele jaren om in hun droomhuis.

Kim Kardashian Kanye West Axel Vervoordt
Architectural digest

Samenwerking

Kanye en Axel Vervoordt werkten nauw samen om het huis volledig Kimyeproof te maken. En die samenwerking was duidelijk succesvol, want Kim en Kanye omschrijven Axel als “de greatest of all time“.

Het meest trots is Kanye op de hal die hij samen met Axel ontwierp. Kim was al verliefd op de grote, ruime hal, maar Kanye wilde hem minimalistischer. En met de hulp van Axel lukte hen dat voortreffelijk. Het resultaat is een open en lichtrijke hal die een soort kerkelijke feel heeft.

Kanye approves

In een filmpje bij het interview beantwoorden Kim en Kanye (en hun dochtertje North) nog enkele extra vragen. Zo komen we te weten dat Kim en Kanye het huis kochten nadat Kim er tijdens een wandeling smoorverliefd op werd. Kanye “vond het wel leuk”. En dat wil blijkbaar veel zeggen wanneer het uit de mond van Kanye West komt. “Meestal vindt hij dingen niet leuk”, legt Kim uit. “Dat is mijn specialiteit, dingen niet leuk vinden”, grapt Kanye.

Omdat Kim verliefd was en Kanye het “wel leuk” vond, kochten de twee in 2013 het huis. North was toen nog maar net geboren. Na jaren verbouwen konden ze er dan eindelijk intrekken. In tussentijd trokken Kim en Kanye en hun gezin terug in bij de moeder van Kim, Kris Jenner.

Ongebruikt zwembad

Kim Kardashian Kanye West Axel Vervoordt
Architectural Digest

We komen nog wat meer leuke dingen te weten. Zo laten Kim en Kanye weten dat ze Jesus Is King en Wolves, beide nummers van Kanye, zien als de soundtrack van hun huis. Verder neemt Kim het liefst selfies in de theaterzaal (ja, die hebben ze ook). En tot slot verklapt Kim dat ze het gigantische zwembad in de tuin nog niet gebruikt heeft, tot grote verbazing van Kanye.

In het interview duikt ook de oudste dochter van Kim en Kanye, North, op. Ook zij is een grote fan van het minimalistische huis. Al is dat bij haar vooral omdat ze danswedstrijden kan houden in de hal.

Meer
Lees meer...