Kanye West dient documenten in bij rechtbank om volledige naam te laten veranderen naar Ye

Kanye West wil z’n naam laten veranderen in Ye. Daarbij heeft hij het niet enkel over z’n voornaam, maar wil hij z’n volledige naam reduceren tot twee letters, zonder achternaam. Om dat gedaan te kregen heeft de rapper nu de nodige documenten aangeleverd aan de Superior Court van Los Angeles.

Kanye West wil z’n naam heel wat korter maken. Zo wil hij amper twee letters overhouden en voortaan officieel herdoopt worden tot Ye.

Ye

Het is niet de eerste keer dat Kanye aangeeft dat hij aangesproken wil worden als Ye. Hij wil namelijk al enkele jaren aangesproken worden als Ye. In 2018 tweette hij al dat hij “de persoon voorheen bekend als Kanye West” was. ”Ik ben Ye”, klonk het. Sindsdien is zijn naam op Twitter ook Ye.

In een radiointerview in datzelfde jaar legde de rapper ook de betekenis van zijn nieuwe naam uit. “Ik denk dat ‘ye’ het meestgebruikte woord in de Bijbel is en in de Bijbel betekent het ‘jij’. Dus ik ben jij, ik ben ons, het zijn wij. Mijn naam verandert van Kanye, wat ‘de enige’ betekent, naar Ye wat een weerspiegeling is van ons goede, ons slechte, ons verwarde, alles.” Later dat jaar bracht Kanye ook een album uit met de naam ‘Ye’.

“Persoonlijke redenen”

En nu wil hij die naam ook officieel maken door bij de rechtbank zijn volledige naam te laten veranderen in Ye. Op dit moment is de volledige naam van de rapper Kanye Omari West en dat vindt hij duidelijk te lang. Daarom wil hij Ye heten zonder tweede naam en achternaam. In de documenten die Kanye overmaakte aan de rechtbank liet hij weten dat hij de naamsverandering wilde om “persoonlijke redenen”.

Meer
Lees meer...