Kanye lekt adres Drake in nieuwe ruzie

De rappers Kanye West en Drake zitten in een wel heel publieke ruzie. De escalatie kwam er doordat de twee op het punt staan een nieuw album te releasen en daarmee mogelijk in elkaars vaarwater terechtkomen. Maar al snel nam de ruzie grotere proporties aan, waarbij Kanye zelfs zo ver ging dat hij het adres van Drake online gooide.

Kanye West en Drake hebben al jaren een “knipperlichtvriendschap”. (Meer daarover lees je hier.) En nu gaan ze opnieuw door “een slechte periode”. De twee halen uit naar elkaar op sociale media, waarbij Kanye zelfs het adres van Drake loste.

Albums

Het leek er namelijk opnieuw op dat Kanye en Drake hun nieuwe albums, respectievelijk ‘Donda’ en ‘Certified Lover Boy’, zouden uitbrengen rond dezelfde tijd. Deze geruchten werden aangewakkerd omdat Consequence, een andere rapper en persoonlijke vriend van Kanye. Die tweette, nadat Kanye opnieuw de deadline (23 juli) voor ‘Donda’ mistte, dat ze “wachtten tot Drake z’n datum lost”.

De reactie van Drake liet niet lang op zich wachten. Op de radiozender Sound 42 liet Drake een week later weten dat zijn album klaar was. “‘Certified Lover Boy’ is onderweg en dat is voor iedereen die in de weg wil staan”, klonk het.

Op Kanye’s tweede listen party voor ‘Donda’ werd duidelijk dat hij nieuwe lyrics had toegevoegd aan het nummer Junya, een samenwerking met Playboi Carti. Die lyrics verwezen naar het releasedatum-drama met Drake. “Move out of the way of my release/ Tryna get me off my Qs and Ps/ Why can’t losers never lose in peace? Ain’t nobody ‘round me losing sleep/ Better find God ‘fore he find me.”

Betrayal

Op 21 augustus bereikte de ruzie een nieuw hoogtepunt. Drake is te horen op het nummer Betrayal van Trippie Redd en in zijn vers haalt hij uit naar de 44-jarige Kanye. (Ook Pusha-T en Consequence zijn 44, maar zij worden niet bij naam genoemd.) “All these fools I’m beefin’ that I barely know/ Forty-five, forty-four (Burned out), let it go/ Ye ain’t changin’ shit for me, it’s set in stone.

Opvallend hierbij was dat bij de eerste release van het nummer op de verschillende streamingdiensten, dit vers niet te horen was. Daardoor lijkt het er dus op dat Drake het last minute aan de track wilde toevoegen na het nieuwe release-drama.

Groepsgesprek

Kanye’s reactie liet niet lang op zich wachten. Hij deelde een screenshot van een groepsgesprek op Instagram. Daarin was te zien dat hij Pusha-T aan het gesprek had toegevoegd. Daarna stuurde Kanye een foto van de Joker en de boodschap: “Je zal hier nooit van herstellen. Dat beloof ik je.”, waarmee hij verwees naar Drake. In het gesprek zitten acht mensen, waaronder D, die hoogstwaarschijnlijk Drake is aangezien het bericht aan hem gericht is.

Daarna deelde Kanye ook nog een foto waarop het adres van Drake te zien was, ondertussen is die alweer verwijderd, maar heel wat mensen konden het adres van de Canadese rapper screenshotten. Drake trok zich dat allemaal niet al te hard aan en deelde vervolgens een video op Instagram waarop hij aan het lachen was terwijl hij in de auto zat. Wordt hoogstwaarschijnlijk vervolgd.

Meer
Lees meer...