Left Right
scrollTop top

Kanye’s langverwachte album ‘Donda’ verschijnt deze week


Kanye West
© Zz/Patricia Schlein/Star Max/Ipx / AP (via Isopix)

Na een jaar vertraging komt het nieuwe album van Kanye er dan toch aan. In een nieuw reclamespotje voor Beats by Dre is het nieuwe nummer No Child Left Behind van Kanye te horen en verschijnt ook de boodschap dat er vandaag, op 22 juli 2021, om 8 uur ET (vrijdag 2 uur ’s ochtends in Belgische tijd) een listen party zal plaatsvinden. Het volledig album zal dan vanaf morgen, vrijdag 23 juli, te vinden zijn op streamingplatformen.

We hebben er lang op moeten wachten, maar het nieuwe album van Kanye West zal morgen eindelijk verschijnen. Het gaat om het album ‘Donda’, waarvan we vorig jaar al de tracklist te zien kregen. Toen gaf de rapper ook al een releasedatum (24 juli 2020), maar op die dag verscheen uiteindelijk niets. Maar nu lijkt het album er wel degelijk te komen.

‘Donda’

In een nieuwe reclamespot voor Beats by Dre is al een stuk uit een nieuw nummer van Kanye te horen. Het gaat om een deel uit de track No Child Left Behind. In hetzelfde spotje komen we te weten dat er een listen party zal plaatsvinden waarop fans het album in primeur kunnen horen. Die party zal plaatsvinden in Atlanta, waarbij enkele gelukkige fans er ook daadwerkelijk fysiek bij zullen kunnen zijn. Andere fans kunnen het evenement volgen via een livestream van Apple.

Vanaf morgen, 23 juli 2021, zal het volledige album dan te vinden zijn op de streamingdiensten. Kanye deelde gisteren ook al de tracklist van het album via Instagram, waarop te zien is dat er sinds vorig jaar enkele veranderingen werden doorgevoerd op het album.

Bekijk hier de tracklist:

Eerbetoon aan moeder

De titel ‘Donda’ is een verwijzing naar Kanyes overleden moeder, Donda West. Kanye verwees ook al meermaals naar het album als ‘Donda: With Child’. Het wordt het eerste studioalbum van de rapper sinds ‘Jesus Is King’ dat verscheen in 2019.

Later, op kerstdag 2019, liet Kanye wel nog het album ‘Jesus Is Born’ van zijn Sunday Service koor op de wereld los. Vorig jaar loste hij, met het oog op de release van Donda in juli 2020 ook al het nummer Wash Us In The Blood, een samenwerking met Travis Scott. Dat nummer is nu niet meer te vinden op de tracklist van het album.

Beluister hier al een stukje uit het nummer No Child Left Behind:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…