Left Right
scrollTop top

Kanye vs. Drake: De geschiedenis achter hun ruzie


Kanye Drake
© Zz/Dennis Van Tine/Star Max/Ipx  / AP (via Isopix), Image Press Agency / Splashnews.Com  / Splash News (via Isopix)

De relatie tussen rappers Kanye West en Drake is al jaren moeilijk. Maar de laatste maanden heeft hun ruzie een nieuw hoogtepunt bereikt. Als orgelpunt deelde Kanye het adres van Drake op sociale media. Hoe is het zover kunnen komen?

Kanye West en Drake zijn tegenwoordig opnieuw een publieke ruzie aan het uitvechten. En die komt niet uit de lucht gevallen, de rappers hebben al jarenlang beef en die heeft nu opnieuw een hoogtepunt bereikt.

Respect

Je zou het nu niet denken, maar ooit zijn Kanye en Drake wel degelijk vrienden geweest. Aan het begin van zijn carrière stopte Drake het niet onder stoelen of banken dat hij opkeek naar Kanye. Hij rapte meermaals over hem en in 2008 maakten de twee ook kennis.

In mei 2009 schreef Kanye in z’n blog vol lof over Drake, die volgens hem de beste lijn van het jaar had geschreven, zijnde: “Do you like girls like I do? Les-bi-honest.” Drie dagen later omschreef Drake Kanye als “de meest invloedrijke muzikant ter wereld”.

Eerste samenwerkingen

Op 25 juni 2009 verschijnt de eerste samenwerking van Kanye en Drake. Ze waren allebei te horen op de remix van Digital Girl van Jamie Foxx. Een week later verscheen de videoclip van Best I Ever Had van Drake. Die clip werd geregisseerd door Kanye.

Later waren ze ook samen met Eminem en Lil Wayne te horen op het nummer Forever en schreef Kanye mee aan Find Your Love. In de zomer van 2010 verscheen een deeltje van wat All of the Lights zou worden van Kanye. Daarbij werd de eerste strofe gerapt door Drake, maar in de uiteindelijke release die verscheen in november was Drake niet meer te horen. Drake gaf toen aan dat hij daar geen probleem mee had, maar het was wel het eerste breukje in de relatie tussen Drake en Kanye.

Amber Rose

In de herfst van 2010 werd Drake namelijk gespot met Amber Rose, die eerder een relatie had met Kanye. Vervolgens liet Drake in een interview weten dat hij “niet zo goed wil als worden als Kanye, maar beter”. “Mijn doel is om alles te overtreffen wat hij ooit verwezenlijkt heeft.” In de jaren die daarop volgden stak Drake verschillende sneren naar Kanye in z’n nummers en zei hij in een interview met Rolling Stone dat Kanye “twijfelachtige lijnen had in zijn nummer I’m In It.

Later beweerde hij echter dat hij dat nooit gezegd had en dat de media probeerden om hem en Kanye tegen elkaar op te zetten. Kanye bevestigde dat tijdens een concert waarbij hij tegen het aanwezige publiek zei: “Ze proberen ons altijd tegen elkaar op te zetten, maar dat gaat hen niet meer lukken. We houden van Drake, we houden van elke motherf*cker die z’n hart in deze motherf*cking muziek legt.”

Zoon Drake

Daarna verschenen er opnieuw verschillende samenwerkingen met Kanye en Drake. De plooien leken daarbij helemaal gladgestreken. Kanye liet weten dat Drake hem motiveerde om beter te doen en Drake omschreef Kanye als “één van zijn favoriete personen”.

Maar ook nu was de liefde van korte duur. In 2017 beschuldigde Kanye Drake en DJ Khaled namelijk van payola, waarbij artiesten geld betalen aan radiozenders om hun nummers vaker te draaien. En in 2018 komt het tot een grote ruzie nadat Pusha-T in The Story of Adidon verklapt dat Drake een zoon heeft. Dat zou hem ingefluisterd zijn door Kanye West.

In een radio-interview ontkent Kanye dat hij “zich bezig houdt met privé-informatie van anderen te delen”. Daarbij gaf hij ook meer duidelijkheid over zijn relatie met Drake. “Mensen zijn bij je familie en in je huis. Maar dan worden ze plots boos over een beat en sturen ze paarse duivel emoji’s.” Kort na het interview deelde Drake een foto op Instagram met als caption twee emoji’s: een paars duiveltje en een lachende emoji. In juni 2018 kwam het opnieuw tot ruzie omdat Kanye zijn nieuwe album wilde uitbrengen in dezelfde maand als Drake. In een reeks boze tweets haalde Kanye toen opnieuw uit naar Drake, waarna die laatste hem opbelde. Maar na het telefoontje liet Kanye weten dat er niets uitgepraat was.

Sindsdien was het relatief stil rond de ruzie tussen de twee rappers. Tot deze zomer. Meer daarover lees je hier.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…