Kanye verwijdert samenwerking met DaBaby van streamingdiensten

Kanye West heeft, net als verschillende andere artiesten, afstand genomen van de rapper DaBaby. Die kwam recent onder vuur te liggen nadat hij homofobe uitspraken deed op het Rolling Loud Festival in Miami. In de nasleep daarvan werd de rapper ook van de affiches van verschillende festivals gehaald.

Steeds meer grote namen nemen publiekelijk afstand van de rapper DaBaby. Ze doen dat nadat de rapper zich schuldig maakte aan enkele homofobe uitspraken, waarvoor hij zich in eerste instantie niet wilde verontschuldigen.

Homofobe uitspraken

De 29-jarige rapper DaBaby vroeg tijdens zijn optreden op Rolling Loud Miami aan zijn fans om hun gsm in de lucht te steken. Maar niet iedereen moest dat doen. “Als je geen hiv, aids of eender welke andere dodelijke seksueel overdraagbare aandoening hebt waarvan je binnen de twee of drie weken sterft, stop dan je gsm in de lucht. Mannen, als je geen andere mannen pijpt op de parking, stop dan je gsm in de lucht.”

Nadien probeerde hij zichzelf te verdedigen door te zeggen dat zijn uitspraken juist positief waren tegenover zijn homoseksuele fans. “Mijn homoseksuele fans dragen zorg voor zichzelf. Ze zijn geen vuile homo’s. Begrijp je wat ik bedoel? Zij zijn geen junkies die op straat leven”, zo klonk het. Die uitspraak gooide nog meer olie op het vuur.

In de nasleep van de uitspraken haalden onder andere Madonna, Elton John en Dua Lipa al uit naar de rapper. Daarnaast verloor DaBaby ook al enkele brand deals en schrapten de festivals Lollapalooza en The Governors Ball hem van de line-up. Nadien probeerde DaBaby z’n vel te redden door zich opnieuw te verontschuldigen, maar dat is duidelijk zonder succes.

Kanye West

Want ook Kanye West komt nu met een duidelijk statement. Kanye deelde geen verklaring over DaBaby, maar hij verwijderde wel hun samenwerking van alle streamingplatforms waarop het te vinden was.

Kanye West en DaBaby werkten vorig jaar samen aan de remix van het nummer Nah Nah Nah van Kanye, waarop ook 2Chainz te horen is. Tot dit weekend was dat nummer te vinden op Spotify, Apple Music en Tidal. Maar dat is nu niet meer het geval. Het nummer is zo nog wel te vinden op Spotify, maar kan niet meer afgespeeld worden.

Meer
Lees meer...