Lollapalooza en The Governors Ball schrappen DaBaby van line-up na homofobe uitspraken

Steeds meer muziekfestivals nemen afstand van DaBaby (29). De Amerikaanse rapper raakte vorige week in opspraak door enkele homofobe uitspraken tijdens een optreden op het festival Rolling Loud in Miami. Lollapalooza in Chicago schrapte daarop zijn optreden en The Governors Ball eind september in New York doet nu hetzelfde.

“Als je geen hiv, aids of eender welke andere dodelijke seksueel overdraagbare aandoening hebt waarvan je binnen de twee of drie weken sterft, stop dan je gsm in de lucht. Mannen, als je geen andere mannen pijpt op de parking, stop dan je gsm in de lucht”, zei de Amerikaanse rapper DaBaby tot verbazing van velen tijdens zijn optreden op Rolling Loud Miami vorige week.

Rockstar

DaBaby, die in het echt Jonathan Lyndale Kirk heet, lanceerde in 2015 zijn eerste mixtape, maar brak vooral de voorbije jaren door. Zijn tweede studioalbum ‘Kirk’ uit 2019 bereikte nummer één op de Billboard 200. Eén jaar later wist hij die prestatie te herhalen met het album ‘Blame It on Baby’. De hitsingle Rockstar (met Roddy Ricch) vanop dat album stond zelfs zeven weken lang op nummer één in de Billboard Hot 100. Dat nummer sleepte ook drie Grammy-nominaties in de wacht.

Recent had DaBaby met het nummer Levitating, een samenwerking met Dua Lipa, opnieuw een hit te pakken. De rapper is deze zomer dan ook op heel wat muziekfestivals in de Verenigde Staten terug te vinden.

Lollapalooza

In dat laatste lijkt nu wel verandering te komen. Enkele zeer omstreden uitspraken hebben DaBaby namelijk in opspraak gebracht waardoor veel organisatoren hem schrappen van hun programma. Lollapalooza in Chicago was de eerste om dat te doen. DaBaby moest daar normaal afgelopen zondag optreden, maar werd last minute geschrapt. “Lollapalooza is gebaseerd op diversiteit, inclusiviteit, respect en liefde. Met dat in gedachten zal DaBaby vanavond niet meer optreden in Grant Park”, liet het festival weten op Twitter.

The Governors Ball

Vandaag volgde The Governors Ball dat voorbeeld. Dat festival gaat eind september door in New York met heel wat grote namen. Zo vinden we onder andere Billie Eilish, A$AP Rocky, J Balvin, Megan Thee Stallion en Post Malone op de affiche. Oorspronkelijk stond op vrijdag ook DaBaby op de line-up, maar daar is dus verandering in gekomen.

“Founders Entertainment zal nooit haat en discriminatie op eender welke manier tolereren”, schrijft de organisatie op Twitter. De rapper zou binnenkort vervangen worden door een andere artiest.

Meer
Lees meer...