Rapper Lil Baby lanceert krachtige song ‘The Bigger Picture’ over politiegeweld

De dood van de zwarte Amerikaan George Floyd door overdreven politiegeweld beroert heel wat mensen. Ook muzikanten laten opvallend vaak hun stem horen als steun voor de manifestanten. Bij Lil Baby mag je dat zelfs heel letterlijk nemen. De Amerikaanse rapper lanceerde vandaag een nieuwe single The Bigger Picture met een pakkende tekst.

Lil Baby is bij ons niet de grootste naam, maar de 25-jarige rapper is een van de grootste namen in het subgenre trap. Met het nummer Drip Too Hard was hij vorig jaar zelfs genomineerd voor een Grammy voor Best Melodic Rap Performance.

https://www.instagram.com/p/CBHnNyNnwqq/

Manifestaties

https://www.instagram.com/p/CBUmcIggp2e/

Sinds de dood van George Floyd iets meer dan twee weken geleden laat Lil Baby zich vaak horen en zien bij de protesten tegen racisme en overdreven politiegeweld tegen zwarte Amerikanen. Eerder deze week was hij een prominente spreken op een grote manifestatie in zijn thuisstad Atlanta in de Georgia. Hij leidde de menigte op zijn fiets met een mondmasker met de boodschap “No justice, no peace” en een T-shirt met daarop “Black Lives Matter“. De rapper sprak niet alleen het publiek toe, maar kocht ook bevoorrading voor de menigte.

Gisteren kondigde Lil Baby op zijn Instagramaccount aan dat hij met een nieuw nummer zou komen en vandaag lanceerde de rapper het pakkende The Bigger Picture. De volledige opbrengt van het lied zal gaan naar drie goede doelen die de betogingen tegen systematisch racisme ondersteunen.

George Floyd en Breonna Taylor

The Bigger Picture opent met fragmenten van nieuwsuitzendingen over de dood van George Floyd en Breonna Taylor door politieagenten en de daaropvolgende protesten. De lyrics van het nummer verwijzen regelmatig naar politiegeweld en sparen de Amerikaanse politiemachten niet. Zinnen zoals “Ze vermoorden ons zonder reden” en “Ze leiden officieren op om ons te doden en schieten dan met rubberen kogels op betogers” raken hard.

Beluister hier The Bigger Picture van Lil Baby

Meer
Lees meer...