Jake Gyllenhaal reageert op kortfilm ‘All Too Well’: “Neem Taylor Swift niets kwalijk”

In november 2021 bracht Taylor Swift All Too Well (Taylor’s Version) uit. Die nieuwe versie van het nummer uit 2012 duurt 10 minuten en kreeg een heuse kortfilm als videoclip. Die verwees naar de relatie van Taylor en Jake uit 2010 en leverde hem heel wat kritiek op. Toch neemt hij de zangeres niets kwalijk.

Na de release van All Too Well (Taylor’s Version) waren alle ogen gericht op Jake Gyllenhaal. Veel fans van Taylor Swift vermoedden dat de clip over de relatie van Taylor en Jake ging uit 2010 en in de kortfilm komt Jake daar niet al te best uit.

All Too Well (Taylor’s Version)

In de videoclip van All Too Well (Taylor’s Version) is een koppel te zien, met een groot leeftijdsverschil. En dat wordt doorheen de film een steeds groter probleem. De film is opgedeeld in zeven hoofdstukken die telkens een belangrijke fase in de relatie voorstellen.

Omdat Taylor Swift en Jake Gyllenhaal op het moment van hun relatie respectievelijk 20 en 29 waren, legden veel fans meteen de link. Daarnaast lijkt Dylan O’Brien in de kortfilm toch wel verdacht veel op hoe Jake Gyllenhaal eruitzag op het moment van zijn relatie met Taylor.

Cyberpesten

Na de release van de videoclip bombardeerden fans van Taylor Swift Jake Gyllenhaal met commentaar over de clip en de befaamde rode sjaal die hij volgens de lyrics van All Too Well nog steeds zou hebben. Daarom sloot hij de commentaren op z’n Instagrampagina af.

“Op een bepaald punt is het belangrijk dat we (celebrity’s, red.) ingrijpen wanneer fans onhandelbaar worden. We hebben een verantwoordelijkheid om hen beschaafd te laten zijn en ze geen anderen te cyberpesten uit onze naam. Dat vraagt om en diepere filosofische vraag. Niet per se over elk individu, maar een conversatie die ons de mogelijkheid geeft om verantwoordelijkheid te nemen voor wat we in de wereld brengen, onze bijdrages aan de wereld.”

“Neem haar niets kwalijk”

Het waren dus hectische tijden in het leven van Jake nadat de kortfilm van All Too Well verscheen, maar de acteur kan het allemaal relativeren. Zo vertelt hij in het interview met Esquire dat hij niet kwaad is op Taylor. “Artiesten gebruiken hun persoonlijke ervaringen als inspiratie en dat kan ik niemand kwalijk nemen.”

Toch hoopt hij dus dat Taylor, maar ook andere artiesten, meer hun verantwoordelijkheid nemen voor het gedrag van hun fans online.

Bekijk hier de videoclip van All Too Well:

Meer
Lees meer...