Jake Gyllenhaal werkt opnieuw samen met Denis Villeneuve na ‘Enemy’ en ‘Prisoners’

Acteur Jake Gyllenhaal zal opnieuw samenwerken met regisseur Denis Villeneuve. De twee werkten eerder al samen aan de films Prisoners en Enemy. Deze keer wordt het een nieuwe reeks voor HBO.

Wie fan was van de films Prisoners en Enemy heeft iets om naar uit te kijken. Acteur Jake Gyllenhaal gaat namelijk opnieuw te zien zijn in een reeks van regisseur Denis Villeneuve. En deze keer is de acteur zelf ook betrokken als producer.

The Son

Het gaat om een miniserie die te zien zal zijn op HBO. De reeks zal The Son heten en is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Noorse schrijver Jo Nesbø.

Het boek gaat over Sonny Lofthus, een veelbelovende worstelaar. Maar wanneer zijn vader zelfmoord pleegt, valt Sonny in een diepe put. Hij belandt zo ook zelf in de gevangenis waar hij zwaar verslaafd is aan heroïne. Maar wanneer Sonny meer te weten komt over de dood van zijn vader gooit hij z’n leven omver. Hij beslist om te ontsnappen uit de gevangenis en wraak te nemen op de mensen die ervoor zorgden dat hij onterecht gearresteerd werd.

Derde samenwerking

De reeks zal geregisseerd worden door Denis Villeneuve. Hij en Gyllenhaal zijn beiden executive producer. Daarnaast is de showrunner Lenore Zion en zijn ook Jonathan Nolan en Lisa Joy, die eerder al verantwoordelijk waren voor Westworld mee aan boord.

Het is de derde samenwerking tussen Denis Villeneuve en Jake Gyllenhaal. De acteur was al te zien in de films Prisoners en Enemy, die geregisseerd werden door Villeneuve. Beide films werden goed onthaald door critici, maar ook Arrival en Blade Runner 2049 van de regisseur vielen in de smaak. Volgend jaar verschijnt zijn nieuwste film Dune, met onder andere Timothée Chalamet en Zendaya in de hoofdrol.

The Son zal te zien zijn op de streamingdienst HBO Max. Het is nog niet geweten wanneer we de reeks mogen verwachten.

Meer
Lees meer...