Trailer ‘Where the Crawdads Sing’ pakt uit met nieuwe song Taylor Swift

Na lang wachten krijgen we eindelijk de eerste trailer te zien voor Sony’s aankomende film Where The Crawdads Sing. Daarin zien we actrice Daisy Edger-Jones in de hoofdrol, die onlangs ook schitterde in de film Fresh naast Sebastian Stan. Daarbij is niemand minder dan de Legally Blonde-actrice Reese Witherspoon de producer van dienst. De trailer pakte alvast uit met een primeur: een nieuw origineel nummer van popster Taylor Swift.

Where The Crawdads Sing is gebaseerd op de bestseller van Delia Owens uit 2018. Bij ons is het boek bekend als Daar waar de rivierkreeften zingen. Het volgt het verhaal van de jonge Kya, wiens rol gespeeld wordt door actrice Daisy Edgar-Jones. Zij raakte bekend als Marianne uit de miniserie Normal People, maar trok ook recent veel aandacht door de Hulu-film Fresh. Daarin speelt ze de hoofdrol naast Sebastian Stan, ook wel gekend als de Winter Soldier in de Marvelfilms. Where The Crawdads Sing verschijnt vanaf 20 juli 2022 in de Belgische bioscopen.

Nieuw lied Taylor Swift

We krijgen eindelijk ook een eerste blik op de aankomende film met de gloednieuwe en eerste officiële trailer. Daarin zien we niet enkel een voorproefje van een knap staaltje acteerwerk, maar horen we ook een nieuwe song van Taylor Swift. Het nummer heet Carolina en is volledig door de zangeres zelf geschreven.

Ze deelde het nieuws van haar betrokkenheid bij de film ook mee op Instagram. “Where The Crawdads Sing is een boek waar ik absoluut in verdwaalde toen ik het jaren geleden las. Zodra ik hoorde dat er een film in de maak was met de ongelooflijke @daisyedgarjones in de hoofdrol en de briljante @reesewitherspoon als producer, wist ik dat ik er deel van uit wilde maken”, schreef de zangeres onder haar post. De trailer bevat slechts een klein fragment van het nieuwe nummer, maar Taylor beloofde dat de fans binnenkort het volledige lied te horen zullen krijgen.

Where the Crawdads Sing

De film speelt zich af in de diepe, beboste moeraslanden van North Carolina tussen 1952 en 1969. Het volgt het verhaal van een jonge vrouw genaamd Kya (Daisy Edgar-Jones). Haar leven neemt echter een drastische wending wanneer ze de hoofdverdachte wordt in de moordzaak op haar ex-liefje.

Naast Edgar-Jones schitteren nog acteurs Taylor John Smith, Harris Dickinson, Michael Hyatt, Sterling Macer Jr. en David Strathairn in de hoofdrollen. Where The Crawdads Sing werd bewerkt door Lucy Alibar en geregisseerd door Olivia Newman. Actrice Reese Witherspoon zat in de producersstoel.

Trailer

De trailer opent met een rechtbankscène in het fictieve stadje Barkley Cove en toont het duistere en intrigerende verhaal rond “het moerasmeisje”. Kijkers worden meegenomen door Kya’s jeugd, een tijd waarin ze gelukkig was met haar moeder voordat ze werd achtergelaten. Kya heeft geen andere ouder en moet dus plots voor zichzelf zien te zorgen. Om zichzelf in leven te houden begint het meisje met de verkoop van mosselen.

Als tiener is Kya stil en terughoudend geworden, maar net die geheimzinnigheid trekt de aandacht van twee jonge mannen. Wanneer een van die jongemannen echter dood wordt teruggevonden, zien we hoe Kya door de autoriteiten wordt opgespoord en uiteindelijk ook wordt gearresteerd. Met vrijwel alle kansen tegen haar en een stad die twijfelt aan haar onschuld, zal Kya een beroep moeten doen op haar innerlijke kracht om te overleven.

Als de trailer een indicatie is, dan zullen de fans van de bestsellerroman zeker niet teleurgesteld worden. Het lijkt er namelijk op dat de film het originele verhaal op de voet volgt en dezelfde wendingen neemt die het boek in de eerste plaats zo’n hit maakten, schrijf Collider.

Edgar-Jones, die recent genomineerd werd voor een BAFTA en Golden Globe Award, zal absoluut voor de nodige warmte zorgen als het verstoten meisje uit de moerassen. Vermengd met het schrijfwerk van Lucy Alibar en het oog van regisseuse Newman, zal Where The Crawdads Sing het publiek op het puntje van hun stoel houden als de film op 20 juli in de bioscoop verschijnt. En met de soundtrack die geschreven is door Taylor Swift kan de film niet anders dan een hit worden.

Bekijk hieronder de trailer van Where The Crawdads Sing met de nieuwe song van Taylor Swift:

Where The Crawdads Sing verschijnt bij ons vanaf 20 juli in de bioscoop.

Meer
Lees meer...