Reese Witherspoon produceert verfilming populair boek ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’

Actrice Reese Witherspoon, die o.a. gekend is van de films Legally Blonde, Cruel Intentions en de serie Big Little Lies, is weer in de producers-stoel gekropen voor de verfilming van een van haar meest favoriete boeken. Het boek is de bestseller van Delia Owens genaamd Where the Crawdads Sing, oftewel Daar waar de rivierkreeften zingen. De verfilming ervan zou in juli 2022 uitkomen.

Reese Witherspoons langverwachte verfilming van het populaire boek Daar waar de rivierkreeften zingen zou volgens Deadline op 22 juli in première gaan, in de zomer van 2022. De release was eerst gepland op 24 juni.

Daar waar de rivierkreeften zingen

De film Where the Crawdads Sing, met in de hoofdrol Daisy Edgar-Jones (Normal People, War of the Worlds) als Kya, is gefilmd in en rond Houma en New Orleans, in de Amerikaanse staat Louisiana.

Het verhaal speelt zich af in het Zuiden, in het midden van de 20e eeuw. Het volgt een jonge vrouw genaamd Kya (Daisy Edgar-Jones) die zichzelf opvoedt in de moerassen buiten haar kleine stadje in North Carolina, nadat ze door haar familie in de steek is gelaten. Wanneer Kya’s ex-vriendje dood wordt aangetroffen, komt ze in de schijnwerpers te staan en wordt ze door de plaatselijke bevolking en de politie meteen als verdachte gezien. Where the Crawdads Sing is een misdaadthriller en een ontroerend coming-of-age-verhaal. Het boek verkent ons universele verlangen naar verbondenheid, het meemaken van je eerste liefde, en uiteindelijk hoe sterk ieder van ons is, ondanks alle obstakels die op ons pad komen.

Net als het boek speelt ook de film zich af in twee verschillende tijdsperiodes. De eerste volgt dus de onbegrepen jonge Kya en de tweede speelt zich enkele jaren later af op dezelfde plaats, alleen is er deze keer een mysterieuze moord gepleegd. “Ik las het boek in anderhalve dag uit”, vertelde de hoofdrolspeelster vorig jaar aan ELLE, “en werd gewoon zo diep verliefd op Kya en haar wereld, en waar het verhaal het over had, dat idee van eenzaamheid. Ze is zo’n heerlijk complex personage – er is een hoop om er echt diep in te duiken.”

Cast en crew

Naast Edgar-Jones zal acteur Taylor John Smith de rol van Tate Walker spelen, hem zagen we o.a. al in You Get Me naast Bella Thorne en in The Outpost naast acteurs Orlando Bloom en Scott Eastwood. Het personage Chase Andrews zal tot leven worden gebracht door Harris Dickinson, die vanaf 29 december 2021 in de bioscoop te zien is in The King’s Man. Daarnaast kunnen we Dickinson nog bewonderen in Maleficent: Mistress of Evil en The Darkest Minds, naast Hunger Games-actrice Amandla Stenberg.

De regie is in handen van Olivia Newman, terwijl Witherspoon als uitvoerend producent zal fungeren naast Lauren Neustadter. Het scenario is geschreven door Lucy Aliba, een Oscar-genomineerde schrijfster van Beasts of the Southern Wild. Witherspoon, al lang fan van de bestseller van Delia Owens, zette het boek in september 2018 in de kijker in haar boekenclub. Haar productiemaatschappij, Hello Sunshine, verkreeg kort daarna de filmrechten van het fictieve verhaal.

Meer
Lees meer...