Grammy Awards 2021: geschiedenis voor Beyoncé, Blue Ivy, Billie Eilish en Taylor Swift

Afgelopen nacht werden de Grammy Awards voor de 63ste keer uitgereikt. Da’s geen speciale verjaardag of zo, maar toch hebben verschillende artiesten geschiedenis geschreven. Misschien wel nog opvallender: dat waren allemaal vrouwen. Het gaat om Beyoncé, haar dochtertje Blue Ivy, Billie Eilish en Taylor Swift.

Beyoncé

Beyoncé schreef al geschiedenis toen bekendraakte dat ze voor negen Grammy’s genomineerd was. Queen Bey is in totaal al maar liefst 79 keer genomineerd voor een Grammy Award. Ze moest gisteravond 3 van haar 9 nominaties verzilveren om opnieuw geschiedenis te schrijven. Hoeveel prijzen ze won? Vier. Beyoncé is nu de artieste met het grootste aantal Grammy’s ooit. Het zijn er 28.

Taylor Swift

Ook Taylor Swift gaat de Grammy-geschiedenisboeken in. Ze is namelijk de eerste vrouw die drie keer de prijs voor Beste Album wint. Afgelopen nacht mocht ze een grammofoon-beeldje gaan ophalen voor haar album ‘Folklore‘. In 2015 mocht ze dat doen voor ‘1989’ en in 2010 ook al voor ‘Fearless’. Het was wel de enige Grammy die Taylor Swift tijdens de uitreiking van dit jaar won.

Billie Eilish

De derde vrouw die afgelopen nacht geschiedenis schreef, is Billie Eilish. Zij werd de eerste solo-artiest ooit die twee jaar op rij de Grammy voor Record of the Year (beste nummer op een album) mocht ophalen. Deze keer won ze die prijs voor everything i wanted. Vorig jaar mocht de zangeres – die nog altijd maar 19 jaar oud is – diezelfde prijs gaan ophalen voor bad guy. Billie Eilish won ook een Grammy voor haar James Bond-nummer No Time To Die.

Blue Ivy Carter

Blue Ivy Carter, de 9-jarige dochter van Beyoncé en Jay-Z, is nu de jongste individueel vernoemde artiest ooit die een Grammy in ontvangst mocht nemen. Ze won samen met onder andere haar moeder de prijs voor Beste Videoclip voor het nummer Brown Skin Girl, waarop Blue Ivy ook te horen was. De jongste winnaar blijft nog steeds Leah Peasall. Zij was 8 jaar oud toen ze samen met haar zussen, The Peasall Sisters, deel uitmaakte van de Grammy-winnende soundtrack O Brother, Where Art Thou?.

Een volledig overzicht van alle winnaars op de 63ste Grammy Awards vind je hier.

Meer
Lees meer...