Blue Ivy Carter (8) genomineerd voor Grammy

Blue Ivy, de dochter van Beyoncé, is nog maar 8 jaar oud, maar toch maakt ze al kans op haar eerste Grammy. De oudste dochter van Beyoncé is te horen op het nummer Brown Skin Girl van haar mama en is ook te zien in de videoclip. Die videoclip is genomineerd voor de Grammy voor Best music video.

Blue Ivy gaat mogelijk nu al haar mama Beyoncé achterna en maakt kans op haar allereerste Grammy Award. Die zou ze dan krijgen samen met haar mama voor de videoclip van Brown Skin Girl.

Blue Ivy Carter

De oudste dochter van Beyoncé en Jay Z wordt volgende maand pas 9 jaar maar ze heeft nu al heel wat op haar palmares staan. Zo sprak ze onlangs haar eerste luisterboek in. Het ging om Love Hair van Matthew A. Cherry, dat in de vorm van een kortfilm al een Oscar won.

En nu maakt Blue Ivy dus ook kans op een Grammy. Het zou niet de eerste award zijn die de achtjarige dochter van Beyoncé in ontvangst mag nemen. Eerder dit jaar won ze namelijk ook al samen met haar mama de prijs voor Outstanding Duo, Group or Collaboration op de NAACP Image Awards. Dat zijn prijzen voor buitengewone prestaties van gekleurde mensen in films, op televisie, in muziek en in literatuur. Ook dat was met het nummer Brown Skin Girl.

Brown Skin Girl

Bij de bekendmaking van de Grammy-nominaties was Beyoncé de grote winnaar met maar liefst negen nominaties. Aanvankelijk werd Blue Ivy daarbij niet opgenomen als artiest van het nummer Brown Skin Girl. Maar dat werd nu aangepast, waardoor de achtjarige Blue Ivy haar eerste Grammy-nominatie te pakken heeft.

Brown Skin Girl is te vinden op Beyoncé’s album ‘The Lion King: The Gift’. Het nummer is een samenwerking van Beyoncé met haar dochter Blue Ivy, maar ook met de Nigeriaanse singer-songwriter WizKid en de Amerikaans-Guyanese rapper SAINt JOHN. Vooral de videoclip van het nummer werd wereldwijd op lof onthaald en is een grote kanshebber voor de Grammy voor Best music video. De Grammy Awards worden uitgereikt op zondag 31 januari 2021.

Bekijk hier de videoclip van Brown Skin Girl:

Meer
Lees meer...