Blue Ivy (8) gaat mama Beyoncé achterna en spreekt een audioboek in

Blue Ivy Carter, het achtjarige dochtertje van zangeres Beyoncé en rapper Jay-Z heeft haar eerste grote job te pakken. Ze heeft namelijk het luisterboek Hair Love ingesproken, gebaseerd op de gelijknamige Oscarwinnende kortfilm.

Ze is nog maar acht jaar oud en toch heeft Blue Ivy Carter al een volledig luisterboek ingesproken. Het gaat om Love Hair van Matthew A. Cherry, dat in de vorm van een kortfilm al een Oscar won.

Audioboek

Het audioboek van Love Hair is vanaf nu beschikbaar en werd dus ingesproken door de achtjarige Blue Ivy Carter. De keuze voor Blue Ivy is uiteraard perfect aangezien een zevenjarig zwart meisje de hoofdrol speelt in het verhaal.

Auteur Matthew A. Cherry deelde al een fragment uit het audioboek op Instagram, waarin we de stem van Blue Ivy al te horen krijgen. Het gaat om de intro van het boek waarin ze enkel de titel, de auteur en de verteller, aka zichzelf, voorstelt. Maar zelfs in die kleine intro horen we al dat Blue Ivy dé perfecte schattige vertelstem heeft om het verhaal te ondersteunen.

Hair Love

Het luisterboek is gebaseerd op de kortfilm Hair Love, die eerder dit jaar bekroond werd met een Oscar. De kortfilm gaat over de zevenjarige Zuri die probeert om haar weerbarstige haar in vorm te krijgen. Dat doet ze door naar de videotutorials van haar mama te kijken.

Dat blijkt geen succes te zijn, dus gaat haar vader met haar kapsel aan de slag. Na een heus gevecht lukt het hem om het haar te “overwinnen” en wordt duidelijk waarom Zuri zoveel moeite wilde doen om er goed uit te zien. Zuri en haar papa gaan namelijk naar het ziekenhuis om haar mama, die behandeld werd voor kanker, op te halen. Door de chemotherapie is zij haar prachtige haardos kwijt.

De kortfilm krijgt binnenkort ook een reeks op HBO. Die reeks zal Young Love heten, een verwijzing naar de familie Young die de hoofdrol speelt in de kortfilm.

Meer
Lees meer...