Beyoncé steunt Meghan Markle na Oprah-interview

Sinds het interview van Meghan Markle en prins Harry met Oprah uitgezonden is, hebben verschillende celebrity’s al hun steun uitgesproken voor het koppel. Nu komt daar ook nog zangeres Beyoncé bij.

Afgelopen weekend werd het interview van Meghan Markle en prins Harry met Oprah uitgezonden. In dat interview deed het koppel verschillende onthullingen over hoe ze door het Britse koningshuis behandeld werden en waarom ze uiteindelijk de keuze maakten om afstand te nemen van het koningshuis.

Beyoncé

Zangeres Beyoncé keek ook naar het interview en spreekt nu haar lof uit over Meghan Markle. Op de startpagina van haar website staat een foto van het moment waarop ze Meghan ontmoette samen met de boodschap: “Bedankt Meghan voor je moed en leiderschap. We zijn allemaal sterker geworden en geïnspireerd door jou.”

Beyoncé Meghan Markle
www.beyonce.com

Het is niet de eerste keer dat Beyoncé haar steun voor Meghan Markle uitspreekt. Ze deed dat ook al op de BRIT Awards van 2019. Toen deed ze haar speech samen met Jay-Z voor een portret waarop Meghan als koningin was afgebeeld.

Zelfmoordgedachten en racisme

In het interview met Oprah sprak Meghan openhartig over de redenen van hun vertrek uit het Britse koningshuis. Meghan werd door het koningshuis en de Britse pers zo ver gedreven dat ze op een punt kwam dat ze niet meer wilde leven. Toen ze daarvoor hulp zocht binnen het koningshuis werd ze afgewimpeld. “Ze vertelden me dat dat niet kon, dat het niet goed zou zijn voor het koningshuis.”

Verder vertelde Meghan ook over hoe haar zoontje Archie al te maken kreeg met racisme nog voor hij geboren werd. Ze zegt dat niet met die woorden, maar vertelt wel anekdotes over hoe Archie, nog voor hij geboren werd, al anders behandeld werd. Zo kreeg hij geen bescherming, die de andere leden van de koninklijke familie wel automatisch kregen. Daarnaast waren er binnen het koningshuis ook gesprekken over hoe donker de huid van Archie zou zijn.

Bij ons is het interview met Meghan en Harry integraal te bekijken via de VRT.

Wie met vragen zit over zelfdoding, of nood heeft aan een gesprek, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Meer
Lees meer...