‘Twilight’ castte aanvankelijk iemand anders voor de rol van Carlisle Cullen

Wij kunnen ons haast niemand anders voorstellen in de rol van Carlisle Cullen in Twilight dan Peter Facinelli (48). Hij speelde naar onze mening een van de meest sexy vaders op het grote scherm. Nu blijkt dat de acteur eigenlijk bijna zijn kans had gemist om deel uit te maken van de superbekende vampierenfranchise. Dat feitje onthulde Facinelli zelf in The Twilight Effect, de nieuwe podcast van zijn voormalige coactrice Ashley Greene.

Tijdens een recente verschijning op The Twilight Effect, een nieuwe podcast van de voormalige Alice Cullen (Ashley Greene), onthulde Peter Facinelli, die de rol van Carlisle Cullen vertolkte, dat hij oorspronkelijk geen lid van de cast was. Hij vertelde dat hij auditie deed voor de film, maar uiteindelijk de rol niet kreeg.

Shortlist

De nacht voor zijn auditie bleef hij zelfs tot 2 uur ’s nachts wakker om het boek te lezen, dat hij beschreef als “een prachtig liefdesverhaal”. Hij herinnerde zich dat hij de volgende dag naar de auditie ging en zei: “Ik ging naar huis en ik was echt opgetogen en ik dacht dat het heel leuk zou zijn om die rol te krijgen… Ik vond het materiaal echt goed.”

Weken later ontdekte hij dat hij op een shortlist stond voor de rol, maar dat iemand anders dus de rol had gekregen. De productie vreesde er namelijk voor dat Facinelli er te jong uitzag om een vader te spelen. Maar dat was niet het einde van het verhaal. “De producers belden me op en zeiden dat de acteur die ze aanvankelijk als Carlisle hadden gecast … dat daar iets mee gebeurd was”, vertelt de acteur. De exacte reden werd niet gezegd, maar volgens Facinelli zou dat iets met de contractonderhandelingen of de agenda van de andere acteur te maken hebben. Wie deze andere acteur dan was, wordt ook niet gezegd.

Wij kennen Peter Facinelli waarschijnlijk dus het best van zijn rol in de Twilight-filmreeks. Maar daarnaast was hij o.a. ook te zien in de reeks Supergirl van The CW en in de serie Nurse Jackie. Daarin speelde hij een normale dokter.

Een rol voor de prijs van 29,99 dollar

De producers moesten zich dus keren tot de shortlist, waar Facinelli opstond. Rond diezelfde tijd had regisseuse Catherine Hardwicke een boek over vampieren van de acteur ontvangen. Facinelli stuurde het op naar Hardwicke als een soort post-auditiegeschenk, met de hoop dat hij in de toekomst wel met haar zou kunnen samenwerken. Hierdoor stelde de regisseuse hem dus voor als een mogelijk Carlisle. Hierover vertelde de ster zelf: “Ik heb dus altijd gegrapt dat ik mijn rol voor 29,99 dollar (27,57 euro) had gekocht”. Het draaide uiteindelijk dus allemaal goed uit voor de acteur.

Dit was echter niet de eerste keer dat de podcast van Ashely Greene iets belangrijks onthulde over de Twilight-films. Onlangs verklapte ze zelf al dat ze een oogje had op haar tegenspeler en on-screen love interest Jackson Rathbone. Die speelde de rol van Jasper Hale. Wij zijn nu dus benieuwd geworden of dat er in die podcast nog meer Twilight-geheimen onthuld zullen worden.

Bekijk en beluister de volledig podcast met Peter Facinelli hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=zbM4mkRdCuc
Meer
Lees meer...