‘Riverdale’, ‘The Flash’ en ‘Superman and Lois’ in gevaar door verkoop tv-zender The CW

Slecht nieuws voor de fans van Riverdale en alle series uit het Arrowverse. Heel wat series staan op het punt om gecanceld te worden. The CW, de tv-zender die reeksen als Riverdale, The Flash en Superman and Lois maakt, staat te koop en het ziet er op dit moment naar uit dat de koper van de zender geen grote fan van het genre zal zijn. Nexstar is namelijk geïnteresseerd en dat mediabedrijf staat vooral bekend om zijn politieke agenda.

Al sinds een paar jaar is The CW druk bezig met het maken van fantasyseries als Supergirl, The Flash, enzovoort. De combinatie van al die programma’s wordt ook wel The Arrowverse genoemd. Het is juist dat universum dat nu op springen staat, samen met een andere grote naam van de tv-zender: Riverdale. Het Amerikaanse tv-kanaal staat namelijk te koop en de kans is groot dat de nieuwe eigenaar een vervolg op al die reeksen niet meer ziet zitten.

Nexstar

The CW wordt op dit moment nog beheerd door ViacomCBS en WarnerMedia, maar daar komt binnenkort dus verandering in. De grootste kanshebber op het overnemen van de zender is Nexstar Media Group. Dat bedrijf beheert al heel wat tv-zenders en wil daar met The CW graag nog eentje wil bijdoen. Maar hoewel Nexstar de volgens Variety verlieslatende zender wil overnemen, is dat nog niet meteen goed nieuws.

De hoofdkantoren van Nexstar staan in Dallas, Texas en het bedrijf staat erom bekend heel wat ruimte te willen creëren voor nieuws over de komende verkiezingen in Amerika. Wat wil zeggen dat de kans groot is dat Nexstar een volledig andere richting wil uitgaan met The CW als ze erin slagen het te kopen. De inkomsten van het Texaanse mediabedrijf komen ook vooral uit politieke advertenties, wat al veel wil zeggen over hun agenda.

Kans op overleven

De kans bestaat dus dat er geen plek meer zal zijn voor geheimzinnige tienerseries als Riverdale of superhelden als The Flash en Superman. The CW maakte eerder ook Supergirl, maar die serie is ondertussen afgerond. Als de nieuwe eigenaar inderdaad beslist om het over een andere boeg te gooien, dan kan het twee richtingen uit. Ofwel worden de series gecanceld en krijgen de fans geen vervolg meer, ofwel worden de series overgenomen door andere mediabedrijven en/of streamingdiensten.

Alle superheldenseries zijn natuurlijk ook eigendom van DC, dat eerder ook al heel wat reeksen op Fox had. Wanneer Fox werd overgenomen door Disney, waren er ook al heel wat DC-series die moesten verdwijnen. Dat kwam doordat Disney natuurlijk al eigenaar was van het concurrerende Marvel. Zowel Gotham als Lucifer werden daardoor gecanceld, maar werden later opgepikt door Netflix.

Hopelijk gebeurt dat in dit geval ook en breidt Netflix zijn DC-assortiment uit met onder andere The Flash en Tyler Hoechlins Superman. Ook HBO Max is een optie, maar de toekomst voor alle reeksen die momenteel op The CW te zien zijn, is heel onzeker.

Bekijk hieronder alle superhelden die ooit een eigen show hadden op The CW:

Meer
Lees meer...