Left Right
scrollTop top

‘Supergirl’ stopt ermee na 6 seizoenen


Supergirl
© Supergirl

De superheldenserie Supergirl zal na 6 seizoenen stoppen met de productie. Het laatste seizoen wordt in 2021 uitgezonden. Dat lieten televisiezender CW en producenten Warner Bros. TV en Berlanti Productions gisteren weten.

De serie is een deel van de Arrowverse, een wereld van uitgever DC Comics. Naast Supergirl, heb je nog Arrow, die vorig jaar het laatste seizoen uitbracht, The Flash, Legends of Tomorrow, Black Lightning en Superman & Lois. Die laatste zal pas te zien zijn in 2021.

Danvers familie

Supergirl werd voor het eerst uitgezonden in 2015. De serie volgt het leven van Kara Zor-El, die als 13-jarige van Krypton naar de aarde werd gestuurd. Ze zou haar neef, Clark Kent (Superman) moeten beschermen. Maar doordat haar voertuig vastzat in de ruimte was haar neef al een volwassen man toen ze op aarde terechtkwam.

Daarom werd ze ondergebracht bij de familie Danvers. Ze leefde daar een normaal leven met verborgen superkrachten totdat er een vreselijk ongeval gebeurde en ze die krachten gebruikte om levens te redden.

“We zijn sterker als we verenigd zijn”

De hoofdrol wordt gespeeld door Melissa Benoist. Naast Supergirl is ze ook bekend van de serie Glee. “Zeggen dat het een eer was om dit iconische personage te vertolken, zou een enorm understatement zijn”, liet de actrice weten op sociale media. “Als ik de ongelooflijke impact zie die de show heeft gehad op jonge meisjes over de hele wereld, heeft me dat altijd dankbaar en sprakeloos gemaakt.”

“Kara heeft die impact ook op mij gehad. Ze heeft me de kracht geleerd waarvan ik niet wist dat ik die had, om hoop te vinden in de donkerste tijden, en dat we sterker zijn als we verenigd zijn. Waar ze voor staat, zet ons allemaal aan om beter te worden. Ze heeft mijn leven positief veranderd, en ik ben voor altijd dankbaar. Ik ben zo blij dat we het einde van deze geweldige reis kunnen plannen, en ik kan niet wachten tot jullie zien wat we in petto hebben. Ik beloof je dat we er een geweldig laatste seizoen van gaan maken.”

“Ze leerde me om trots te zijn op wie ik ben”

View this post on Instagram

Reposting this golden oldie. I think this was our first day ever working together. I had no idea what I was doing on a comic book show or how I landed the job of a lifetime. I was trying to figure out how to hold my hands on my hips in as authoritative position as I could and would look over at @melissabenoist and @davidharewood and be nothing but inspired to stand taller and believe in myself. Grateful is an understatement for me. This has not only been the greatest, most challenging (physically and emotionally) project I’ve ever been a part of, I met family I never even knew I had. I met my #soulsister and I met our #spacedad. And… I met Alex Danvers. She has taught me more about myself than I could’ve imagined. She taught me to be proud of who I am for exactly who I am. 6 seasons is a rare gift in this business. It’s even more rare to absolutely adore and admire and enjoy the people you work with, let alone spend upwards towards 16 hours a day together ? But this show for all of us has been a journey much like Kara’s herself. Full of adventure, excitement, love, discovery, risk, and tremendous strength. We’ve leaned on and learned from each other. And I wouldn’t have it any other way. I can’t wait for you all to see what happens as we near the end of this season. My many thanks to everyone who has created the beautiful stories we on this show are lucky enough to tell. I will always love our cast and crew. We will always be #strongertogether @supergirlcw #season6 #danverssisters

A post shared by Chyler Leigh (@chy_leigh) on

Ook Chyler Leigh (ook gekend als Lexie Grey in Grey’s Anatomy), Kara’s aardse zusje Alex Danvers, heeft heel wat mooie herinneringen aan de show. “Ik deel deze gouden selfie nog een keer”, zegt ze op Instagram. “Ik denk dat dit onze eerste dag ooit was dat we samen werkten. Ik had geen idee wat ik aan het doen was in een show over een stripboek of hoe ik deze droomjob gekregen heb. Ik probeerde uit te zoeken hoe in een autoritaire positie moest staan. En ik keek naar Melissa Benoist en David Harewood (speelt J’onn J’onzz in de serie red.) en ik ben niets anders dan geïnspireerd om rechtop te staan en in mezelf te geloven.”

“Dankbaar is een understatement voor mij. Dit was niet enkel het beste, meest uitdagende (fysiek en emotioneel) project waar ik ooit deel van heb uitgemaakt. Ik heb mijn familie ontmoet die ik nooit dacht te hebben. Ik ontmoette mijn #soulsister en #spacedad. En … ik ontmoette Alex Danvers. Ze heeft me meer over mezelf geleerd dan ik ooit had kunnen denken. Ze heeft me geleerd om trots te zijn op wie ik ben. 6 seizoenen is een zeldzaam geschenk in deze industrie. En het is nog zeldzamer om absoluut de mensen met wie je werkt te aanbidden en te bewonderen en ervan te genieten, laat staan om bijna 16 uur per dag samen door te brengen.”

“Maar deze show is voor iedereen een reis geweest zoals die van Kara. Vol avontuur, enthousiasme, liefde, ontdekking, risico en ongelofelijk veel kracht. We steunden op en leerden van elkaar. En ik zou het niet anders willen. Ik kan niet wachten tot jullie allemaal kunnen zien wat er gebeurt als we naar het einde van het seizoen gaan. Heel veel dank aan iedereen die deze mooie verhalen maakte, waarvan we het geluk kregen ze in de show te mogen vertellen. Ik zal voor altijd van onze cast en crew houden. We zullen altijd sterker samen zijn.”

De eerste 4 seizoenen van Supergirl kan je bekijken op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588