‘Twilight’-regisseur ging cast ‘Harry Potter’ af om ‘haar’ Edward te kiezen

De laatste tijd zijn podcasts over series en films aan een enorme opmars bezig. Veel producties gebruiken die om meer informatie en leuke weetjes over het filmproces te delen. Dat deed ook Twilight-regisseur Catherine Hardwicke tijdens een podcastinterview in The Big Hit Show. Daarin vertelde ze dat ze acteur Robert Pattinson, die uiteindelijk de rol van Edward speelde, hebben gevonden op de set van Harry Potter en dat dat absoluut geen toeval was.

Het is ondertussen al van 2008 geleden dat de eerste Twilight-film uitkwam en iedereen in de ban raakte van de driehoeksverhouding tussen Bella, Jacob en Edward. Toch had het geen haar gescheeld of een andere acteur uit Harry Potter had de rol van Edward op zich genomen. Tijdens een gesprek in de podcast The Big Hit Show geeft regisseur Catherine Hardwicke namelijk toe dat ze naar de set van Harry Potter trokken om daar hun vampier Edward te gaan zoeken. Uiteindelijk werd het acteur Robert Pattinson, die Cedric Diggory speelde in de films.

Brits

In de podcast vertelde Hardwicke hoe moeilijk de casting voor Edward Cullen verliep. Volgens haar waren er te veel “normale types” die auditie deden voor de rol en was er niemand bij die dat extra beetje glans gaf aan de rol. Ze waren op zoek naar iemand die een vampier kon spelen, en die er dus niet per se “normaal” uitzag. “Ik herinner me nog goed dat ik zei dat we iemand Brits nodig hadden. Iemand die het talent had om een minuut voor zich uit te staren, maar dat toch zelfzeker en romantisch kon laten overkomen”, vertelde de regisseur tijdens de podcast.

Dus gingen ze op zoek naar een jonge Britse acteur. En waar kon je die rond 2008 beter vinden dan op de set van Harry Potter? Juist ja. Om die reden ging ze door alle foto’s van de cast, tot ze op Robert Pattinson uitkwam. Omdat hij zo een indruk op haar had nagelaten, vroeg Hardwicke nadien aan haar assistente wie hij was. Uiteindelijk nodigde ze hem uit voor een auditie en de rest is geschiedenis, want Pattinson speelde tussen 2008 en 2012 mee in vijf Twilight-films. Binnenkort is hij te zien in de nieuwe The Batman van regisseur Matt Reeves.

Beluister de podcast hier:

Meer
Lees meer...