Drie acteurs waarvan je bent vergeten dat ze ooit in Harry Potter meespeelden

De Harry Potterfranchise vierde laatst zijn 20ste verjaardag, en om dat te vieren releasete HBO een reünie én alle films. Die zijn bij ons allemaal op Streamz te zien. Om mee te doen aan de gelegenheid, zijn ook wij even in de geschiedenisboeken gedoken. Als resultaat maakten we een lijstje van drie acteurs die ooit in een Harry Potter-film te zien waren, maar je waarschijnlijk nooit zijn opgevallen.

Natuurlijk kennen we allemaal de belangrijkste personages en acteurs uit de Harry Potter-franchise, maar toch zijn er een aantal namen die (misschien) ongemerkt ooit opdoken in een film. Om jullie geheugen op te frissen maakten wij alvast een lijstje van een aantal bekende acteurs die ooit een kleine rol hadden op Hogwarts.

• Hero Fiennes Tiffin (After)

Warner Bros. / Courtesy Everett Collection / Ipa  / Sipa USA (via Isopix)

De eerste in het lijstje is acteur Hero Fiennes Tiffin. Hij was te zien in Harry Potter and the Half-Blood Prince als jonge Voldemort (Tom Riddle). Een aantal jaren later veroverde Tiffin heel wat tienerharten als Hardin Scott in de After-films, die gebaseerd zijn op een gelijknamig boek van schrijfster Anna Todd. De rol als jonge Voldemort was Hero Fiennes Tiffin trouwens volledig op het lijf geschreven, want Tiffin is het neefje van acteur Ralph Fiennes die Voldemort speelde.

• Robert Pattinson (Twilight)

Warner Bros. / Courtesy Everett Collection / Rob Latour  / Shutterstock (via Isopix)

Een andere acteur die na zijn rol in Harry Potter nog heel wat tieners achter zich aan kreeg, is Robert Pattinson. De acteur speelde mee in Harry Potter and the Goblet of Fire als Cedric Diggory (Carlo Kannewasser in het nederlands). Diggory was lid van Hufflepuff en aanvoerder van het zwerkbalteam. Na Harry Potter was Pattinson nog te zien in Twilight, Remember Me en Tenet. Binnenkort speelt hij ook Batman in The Batman van Matt Reeves.

• Regé-Jean Page (Bridgerton)

Warner Bros. / Courtesy Everett Collection / David Fisher  / Shutterstock (via Isopix)

De laatste in het rijtje is misschien wel de meest verrassende van de drie. Bridgerton-acteur Regé-Jean Page stond als jonge kerel namelijk ook op de set van Harry Potter. In Harry Potter and the Deathly Hallows Part One was hij een gast op het trouwfeest van Bill en Fleur. Dat betekent dat Page in 2010 nog gewoon een figurant was die af en toe eens op een set te vinden was als personage zonder tekst. 

Nu, iets meer dan tien jaar geleden, is dat volledig anders. Nu is Regé-Jean Page een fan favorite over de hele wereld door zijn rol als Simon in het eerste seizoen van Bridgerton. Hij zou ook in de running zijn voor de rol van de nieuwe James Bond.

Meer
Lees meer...