Kim Kardashian krijgt eigen true crime-podcast op Spotify

True crime is populairder dan ooit. En dan gaat het niet enkel over documentaires of fictiereeksen als DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Ook podcasts over moorden of verdwijningen zitten al enkele jaren in de lift. En daar pikt nu ook Kim Kardashian gretig op in met haar eigen true crime-podcast op Spotify.

Kim Kardashian heeft duidelijk een passie voor misdaad. Ze is nu al enkele jaren bezig met haar rechtenstudies en sinds kort heeft ze ook haar eigen true crime-podcast. In Kim Kardashian’s The System: The Case of Kevin Keith vertelt Kim samen met Lori Rothschild Ansaldi het verhaal van Kevin Keith, die veroordeeld werd voor een drievoudige moord, maar hij probeert al drie decennia lang zijn onschuld te bewijzen.

Kevin Keith

Kim Kardashian zette zich in het verleden al in voor mensen die ten onrechte veroordeeld werden. Dat doet ze nu opnieuw met haar eigen podcast. Ze vertelt, met de hulp van Lori Rothschild Ansaldi (die je kan kennen van The Face of Evil en The Coroner: I Speak for the Dead), het verhaal van Kevin Keith, die al sinds 1994 achter de tralies zit zonder dat er enig fysiek bewijs is dat tegen hem spreekt.

Kevin Keith werd veroordeeld voor een drievoudige moord in Bucyrus, Ohio. Hoewel er dus geen bewijs is dat hem aan de moorden koppelt, zit hij nu al meer dan 28 jaar achter de tralies. Zijn familie probeert hem al al die tijd vrij te krijgen, maar voorlopig zonder succes.

The System

Kim Kardashian hoopt nu haar initiaalgenoot te kunnen helpen om eindelijk z’n onschuld te kunnen bewijzen door het volledige verhaal te vertellen aan het grote publiek. Voor de podcast The System werkt ze samen met twee organisaties die streven naar een hervorming van het strafrecht. De eerste is Color of Change, de grootste online organisatie voor raciale rechtvaardigheid in de VS. Zij zullen meer informatie geven over onterechte veroordelingen en vergelijkbare zaken. De tweede organisatie is Calling All Crows. Dat is een organisatie die muziekfans verbindt en mobiliseert om zich aan te sluiten bij bewegingen voor rechtvaardigheid en gelijkheid door bewustwording te creëren, actie te ondernemen en collectief te werken aan sociale verandering. De organisatie zet zich in voor mensen die onterecht achter de tralies zitten en probeert hen een stem te geven door hun verhalen te delen.

Op dit moment kan je de eerste twee afleveringen van Kim Kardashian’s The System: The Case of Kevin Keith al beluisteren op Spotify. Elke maandag verschijnt een nieuwe aflevering. In totaal zal de zaak over Kevin Keith bestaan uit acht afleveringen van telkens ongeveer een halfuur. Voor meer informatie kan je terecht bij de Resource Hub van de show. Die wordt elke week aangevuld met bewijsstukken en andere informatie waarnaar in de podcast verwezen wordt.

Meer
Lees meer...