4 ultieme reistips voor een upgrade naar businessclass

4 ultieme reistips voor een upgrade naar businessclass

Heb je genoeg van die krappe stoelen in het vliegtuig? Ben je het beu om “chicken or beef” te horen? Genoeg van de snurkende passagier naast je die steeds dichterbij komt? Lees hieronder hoe je dit kan vermijden door een upgrade naar een comfortabele business class stoel te versieren!

Overvolle vlucht

Het gebeurt steeds vaker dat luchtvaartmaatschappijen meer tickets verkopen dan dat er stoeltjes zijn, helaas zullen er dan een aantal passagiers zijn die pas later kunnen vertrekken. Maar voordat dit het geval is, zal men uiteraard ervoor zorgen dat alle plaatsen effectief bezet zijn. Dus ook de business class stoelen, die vaak een veelvoud kosten van een economy ticket! Zorg dat je tijdig op de luchthaven bent, stel de vraag aan de balie of de vlucht vol is en of er upgrades mogelijk zijn. Vriendelijk & begripvol zijn is uiteraard essentieel, niemand wil een zure pruim een pleziertje doen. Laat ook de pyjama & crocs waar je normaal in wou reizen maar in de koffer steken, een verzorgd voorkomen doet wonderen.

Extra tip: om te vermijden dat jij diegene bent die op een latere vlucht wordt gezet, doe steeds een check-in online!

Sven Meets World

Verzamel mijlen

De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben een getrouwheidsprogramma, schrijf je in en zorg dat je steeds je nummer toevoegt aan je boeking, zo spaar je bij elke vlucht mijlen. Enkele voorbeelden alvast: Miles & More (Lufthansa, Thai Airways, Brussels Airlines…) en Avios (British Airways & Iberia). Abonneer je ook op de nieuwsbrief en kijk uit naar promoties die vaak heel wat mijlen opbrengen! Je kan er zelfs verzamelen wanneer je een hotel boekt! Die mijlen kan je dan gebruiken om je ticket te upgraden of om meteen een businessclass vlucht te boeken! Je betaalt dan enkel nog de taxen op je vlucht.

Sven Meets World

Bied op je upgrade

Businessclass vluchten kosten makkelijk duizenden euro’s, heel wat geld dus! Maar gelukkig hebben verschillende airlines nu ook een systeem waarbij je kan bieden op een upgrade voor slechts een prikje van dat bedrag. Etihad Airways, Oman Air, Austrian Airlines, KLM en Brussels Airlines bieden allemaal deze mogelijkheid aan, meestal zijn er dan nog enkele plaatsen vrij in business class en probeert men die nog te vullen door de prijs te verlagen. Bieden kan al vanaf enkele honderden euro’s en hoe hoger je bod, hoe meer kans natuurlijk dat je maakt om geselecteerd te worden.

Promoties

Is er nu echt een speciale gelegenheid waardoor je zeker wil zijn van een comfortabele reis, hou dan ook steeds je e-mails in de gaten. Qatar Airways staat er om bekend dat ze vaak aantrekkelijke “2 voor de prijs van 1” vluchten aanbieden in business, zo bespaar je meteen al de helft en kan je met je vriend(in)/geliefde samen het glas champagne heffen op 10 km hoogte!

Zoek je nog meer tips om betaalbaar in luxe te vliegen? Check dan zeker deze post!

Gesponsorde artikelen