5 dingen die je gemist hebt in de teaser van Stranger Things seizoen drie

5 dingen die je gemist hebt in de teaser van Stranger Things seizoen drie

Netflix kwam met een onverwachte verrassing voor de fans van Stranger Things, namelijk een teaser van 90 seconden als aankondiging van het derde seizoen. Op het eerste zicht lijkt er niets vreemd aan het korte fragment. We krijgen in een schitterende 80’s vibe enkele ontwikkelingen te zien in het stadje Hawkings, Indiana. Maar de Duffer broers zouden de Duffer broers niet zijn als er niet meer achter het filmpje schuilt dan je eerst zou denken.

Starcourt Mall

De 90 seconden durende teaser draait rond een promo filmpje met de aankondiging van Starcourt Mall. Dit nieuwe shopping mekka belooft de kleine stad in het Midwesten naar de toekomst te katapulteren en buitenstaanders met hoop op dè Amerikaanse droom aan te trekken. Het fragment zit vol met referenties uit de 80’s zoals het vintage-logo van Gap, de inmiddels gestopte boekhandelketen Waldenbooks en muziekhandelaar Sam Goody.

Als je echter even opgewonden als wij naar deze teaser hebt gekeken dan is de kans groot dat enkele van de subtiele tips door de Duffer broers aan je voorbij zijn gegaan. Deze hints bevatten echter enorme aanwijzingen naar het nieuwe seizoen van Stranger Things dus wij overlopen ze hieronder graag.

1. Steve Harrington doet mee in seizoen drie van Stranger Things

Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende. De teaser toont het karakter van Steve Harrington, gespeeld door Joe Keery. We zien Steve werken in het Scoops Ahoy-ijssalon in het ‘state of the art’ restaurant gedeelte van het winkelcentrum. Hem zien we dus al zeker terug in het volgende seizoen.

2. Het nieuwe seizoen speelt zicht af in het jaar 1984 – 1985

De aanwezigheid van Bruce Springsteen’s “Born in the USA” in het venster van Sam Goody en de Tom Clancy-roman “The Hunt for Red October” in het venster van Waldenbooks pint de tijdsspanne van dit seizoen op 1984 – 1985.

Zoals geweten gaan de Duffer broers extreem ver om de tijdsgeest zo accuraat mogelijk weer te geven, wat wellicht ook één van de belangrijke redenen is voor het succes van Stranger Things. Overige referenties waar we ons dus aan mogen verwachten in het volgende seizoen: De eerste Apple Macintosh, Tetris en de eerste discman.

3. Starcourt Mall – de nieuwe locatie van het MKUltra labo

Er is een reden waarom deze trailer zich volledig concentreert op Starcourt Mall. Wij denken dit de nieuwe dekmantel is voor het laboratorium van Project MKUltra, aangezien het vorige in seizoen twee werd overstroomd met kwaadaardige Demodogs.

Project MKUltra is een geheime CIA-operatie om mind-control technieken te ontwikkelen voor gebruik in de Koude Oorlog. Dit is gebaseerd op de echte MKUltra, die bestond tussen 1953 en 1973. In Stranger Things draait het project in een fantasierichting waarbij ze impliceren dat de krachten bij het uitvoeren van deze experimenten portalen heeft geopend naar de alternatieve wereld die bekend staat als the Upside Down.

Stranger Things speelt zich af in een tijdperk waarin de overheid en grote bedrijven steeds meer met elkaar verweven raakten. Starcourt Mall zou dus de perfecte cover-up zijn en een ideale locatie om de lokale gemeenschap van Hawkings in de gaten te houden. Hoe groot is de kans dat de fontein die we te zien krijgen eigenlijk een portaal blijkt te zijn naar the Upside Down?

4. Scoops Ahoy

Nog een stelling is die van Reddit-gebruiker gf120581, die ook nog eens de Starcourt Mall theorie versterkte. Hij legt een verband tussen Steve’s nieuwe baan bij ijswinkel Scoops Ahoy en de 80’s cult horror-comedy “The Stuff”.

In deze film uit 1985 is er een witte yoghurt achtige substantie die de favoriete snack van de VS wordt. Uiteindelijk blijkt deze yoghurt een levend organisme die zijn drager van binnenuit leeg eet en in zombies omzet.” Zou de yoghurt van Scoops Ahoy in Stranger Things dezelfde als die van The Stuff kunnen zijn?

5. Lanceringsdatum Stranger Things seizoen 3

De teaser belooft dat het winkelcentrum Starcourt Mall er tegen “volgende zomer komt”, wat voor ons een aanwijzing kan zijn voor de lanceringsdatum van seizoen drie.

Bron: https://dippytee.com/blog/vijf-dingen-die-je-gemist-hebt-in-de-teaser-van-stranger-things-seizoen-drie/

Gesponsorde artikelen