5 onverwacht handige manieren om je smartphone krasvrij te maken

5 onverwacht handige manieren om je smartphone krasvrij te maken

Of het nu komt door de sleutels in je broekzak of een onhandig valpartijtje, jouw smartphone doorstaat dagelijks doodsangsten. Terwijl hij er soms met de schrik vanaf komt, eindigt hij helaas op andere momenten vol krassen en blutsen. Gelukkig bestaan er enkele handige en vooral goedkope (!) middeltjes om het schermpje van je gsm in no time krasvrij te maken.

Hieronder vind je 5 manieren om krasjes uit je gsm-toestel te halen. Maar let op: voor je aan de poetsbeurt begint, moet je altijd je smartphone uitschakelen, de batterij verwijderen (indien mogelijk) en de poorten afplakken zodat er geen vloeistof of andere restjes in je toestel kan binnendringen.

1. Tandpasta

Hoe moeilijk het er op het eerste gezicht uitziet om je toestel te bevrijden van de vervelende krassen, zo makkelijk kan het uiteindelijk zijn. Even tot in de badkamer lopen, kan al volstaan om je gsm-scherm weer zo goed als nieuw te maken. Het geheim? Gebruik de echte tandpasta, en geen op gel-gebaseerde variant.

Zo ga je te werk:

1. Doe een kleine hoeveelheid tandpasta op een wattenstaafje of op het uiteinde van een proper, zacht doekje

2. Wrijf in cirkelvormige bewegingen over je scherm tot de kras weg is

3. Veeg het scherm met een vochtig doekje proper en verwijder zachtjes de overtollige tandpasta

2. Product om autokrassen te verwijderen

De meeste crèmes waarmee je krassen uit je wagen kan halen, zijn net zo geschikt voor je gsm, zoals Turtle Wax. De methode is eenvoudig: gewoon een beetje crème aanbrengen op een proper, zacht doekje en rustig over je scherm wrijven. Handig, toch?

3. Plantaardige olie

Zijn de krassen niet al te groot? Dan kan een druppel plantaardige olie volstaan als tijdelijke oplossing. Opnieuw voorzichtig aanbrengen en goed opletten dat de poorten van je toestel netjes zijn afgeplakt. 

4. Mix van eiwit + kalium aluminium sulfaat

thinkstock

Ben je een held in de keuken of hou je van een onschuldige portie hekserij? Haal je schort dan maar boven, want een mix van eiwit en kalium aluminium sulfaat zou eveneens werken om krassen te verwijderen uit je toestel.

Wat heb je nodig? Een microfiber doekje, een ei, aluminiumfolie en aluin (of kalium aluminium sulfaat, wat je kan kopen bij de drogisterij).

Hoe ga je te werk?

1. Met het eiwit met een theelepel aluin in een pan en warm het mengsel op tot 65 graden Celsius.

2. Laat het microfiberdoekje even weken in het mengsel

3. Leg het doekje op aluminiumfolie en stop het zo in de oven op 150 graden tot de doek volledig droog is

4. Neem de doek uit de oven en spoel hem 20 à 30 seconden af in koud water en herhaal dat drie keer

5. Laat het doekje 48 uur drogen in de open lucht

6. Verwijder de krassen

5. Schuurpapier (voor de achterkant van je gsm)

thinkstock
Schuurpapier bovenhalen om je gsm te bewerken mag dan wel een beetje drastisch lijken, het heeft zeker zijn effect. Het is te zeggen: toch voor de achterkant van je gsm en enkel en alleen wanneer je fijn (!) schuurpapier gebruikt en bijzonder voorzichtig te werk gaat. Let er wel op dat je voldoende controleert of er geen schuurrestjes aan je scherm blijven hangen.

SUCCES!

Bron: mashable.com

Gesponsorde artikelen