5 tips om geld te sparen om op reis te gaan

5 tips om geld te sparen om op reis te gaan

Op reis gaan is iets waar je maar niet genoeg van krijgt. Als het van jou afhing, was je nooit meer thuis. Maar om te reizen heb je natuurlijk eerst geld nodig. Met deze 5 tips sta je al iets dichter bij je volgende vakantie:

1. Neem een vakantiejob

giphy.com

Dit is waarschijnlijk de snelste manier om een centje bij te verdienen. Als je elke week één dagje van je weekend afstaat, zal je je bankrekening al vlug zien groeien. Het is misschien leuker om het hele weekend te feesten, maar op deze manier kun je op vakantie extra hard losgehen!

2. Houd elke maand een bedrag aan de kant

giphy.com

Installeer een app om je budget bij te houden, of noteer alles gewoon op een blaadje papier. Bekijk wat elke maand binnenkomt en wat je precies uitgeeft. Op die manier heb je een overzicht van hoe je leeft en waar je misschien net iets te veel geld aan spendeert. Kies een (haalbaar) bedrag om elke maand aan de kant te houden. Zo wordt je spaarrekening toch elke maand iets groter.

3. Tweedehands kopen is de boodschap …

giphy.com

Een nieuwe kast nodig? Of is je fiets stuk? In plaats van alles nieuw te kopen, check je best eerst 2dehands.be of je lokale kringloopwinkel. Daar vind je sowieso meubels en andere dingen die nog perfect bruikbaar zijn. Spaar wat geld uit én krijg een prachtig stuk met een verhaal in de plaats.

4. … of je kan zelf spullen verkopen!

giphy.com

Ruim eens je kamer op en verkoop dingen die je niet meer gebruikt. Zo is alles netjes opgeruimd en krijgen je spullen een nieuwe thuis. Bovendien verdien jij dan weer wat centjes om in je spaarspot te steken. Én in de toekomst moet je zo minder dingen opruimen. Een echte win-winsituatie als je ’t ons vraagt.

5. Pas je wishlist aan

giphy.com

Elk jaar is het weer van dat: je moet een verlanglijstje invullen voor Kerstmis, je verjaardag, Sinterklaas… In plaats van uren na te denken over fancy cadeaus, is het eigenlijk heel simpel: vraag gewoon geld. Kousen of een nieuw spelletje voor de Playstation zijn altijd leuk natuurlijk, maar eigenlijk is geld wat je echt wil. Geen cadeaus meer die je nooit gaat gebruiken, met dit verlanglijstje sta je meteen dichter bij je volgende reis.

Zo, met deze vijf tips heb je in een mum van tijd genoeg gespaard om naar betere oorden te vertrekken. Klik hier alvast voor de goedkoopste vliegtickets.

Gesponsorde artikelen